4A Games visar upp ny trailer för Metro Exodus

Vad kan vi förvänta oss av den postapokalyptiska ödemarken?

1

Vi börjar närma oss lanseringen av 4A Games hypade actionäventyr Metro Exodus och nu har utvecklaren publicerat en ny trailer för att förklara spelets handling och några av mekanikerna mer djupgående.

Metro Exodus har fått mycket uppmärksamhet inför dess lansering. Dock inte endast positiv uppmärksamhet efter att spelet slutade säljas på plattformen Steam för att bli en tidsexklusiv titel hos Epic Games Store.

Den trailer som nu har blivit tillgänglig verkar vara ett sista försök till att hålla hypen uppe. Den inleds med en snabb summering av spelets handling som utspelar sig under ett helt år och levereras i form av en resa genom det sargade Ryssland som kärnvapenkriget lämnat efter sig.

Upplösning & FPS1080p @ 30 FPS1080p @ 60 FPS1440p @ 60 FPS4K @ 50 FPS
GrafikinställningarLowHighUltraExtreme
ProcessorIntel Core i4-4440Intel Core i7-4770KIntel Core i7-8700KIntel Core i9-9900K
RAM8 GB8 GB8 GB16 GB
GrafikkortGeforce GTX 670
Geforce GTX 1050
Radeon HD 7870
Geforce GTX 1070
Geforce RTX 2060
RX Vega 56
Geforce GTX 1080 Ti
Geforce RTX 2070
RX Vega 64
Geforce RTX 2080 Ti
OperativsystemWindows 7, 8, 10Windows 10Windows 10Windows 10
Direct XDirect X 11, 12Direct X 12Direct X 12Direct X 12

Spela actionfyllt eller tyst och taktiskt

Trailern fortsätter med att förklara hur spelarna kommer att kunna välja hur de tar sig an spelet olika fiender. Precis som i de tidigare spelen är det upp till spelarna att välja om fiender ska hanteras med en regn av kulor eller om ett mer diskret och smygande tillvägagångssätt är att föredra. Exodus någorlunda öppna spelvärld kommer förhoppningsvis att lägga till nya dimensioner till hur spelare kan välja att hantera fientliga karaktärer.

Vi får även en snabbtitt på hur spelets vapen kan modifieras efter spelarens eget tycke. Nya delar kommer att kunna hittas runtom i spelvärlden för att sedan kunna användas för att skräddarsy spelet vapen efter spelarnas egna stilar. 

Trailern går även över ”Aurora”, det gigantiska ångloket som kommer att ta spelarna mellan spelets olika banor och agera utgångspunkt samt en säker plats för spelaren. Tåget är den plats där spelare kan interagera med andra karaktärer och sätta sig djupare in i spelets och omvärldens historia.

Dina val bestämmer vem som överlever

Enligt utvecklaren 4A Games ska Metro Exodus vara värt att spela igenom flertalet gånger. Detta då resultaten av uppdrag och vilka som överlever dessa kommer att bero på de val som spelaren gör genom spelets gång. Förhoppningsvis betyder detta att tid och fokus lagts på att göra spelets datorstyrda karaktärer minnesvärda och säregna.

Hur spelet kommet att mottas nu när det inte längre kommer att vara tillgänglig på den största individuella plattformen för PC-spelare återstår att se. Spelet kommer att lanseras den 15 februari på PC, Playstation 4 och Xbox One.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Husse Busse Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Husse Busse
Medlem
Husse Busse

Tycker det ser bara ut men väntar ett tag så det hinner få lite patchar.
Steam eller ej har väl med pengar att göra och man kan väl inte klandra företag för att de vill tjäna pengar.
Sedan är det tråkigt för oss spelare som behöver installera många många ”Game Shops” för att kunna spela det man vill.