Förra helgen hände det en mängd intressanta saker inom överklockarcommunityn och det har fortsatt även helgen som nu gått. Förra helgen satte våra danska vänner på Hardinfo.dk nytt världsrekord i 3Dmark2001 genom att plocka hem 39026 poäng och vi undrade om 40 000 poäng nu var långt borta.
Det visade sig att det var hela sju dagar tills denna gräns skulle vara nådd. Då de två portugisiska överklockarna Ricky och PedroRocha skrev in sig i historieböckerna med en poäng på 40 678. Med andra ord klarade man 40k-gränsen med god marginal och enligt egen utsaga var det långt ifrån ett maxat system som används.


Precis som våra danska kollegor använde sig Ricky och Pedro av en Athlon 64 FX53-processor och den överklockades till hissnande 3.4GHz för att uppnå detta resultat.


Mer information om deras system och deras resultat går att hitta i Xtremesystems forum. Tyvärr finns inte poäng uppe på Futuremarks Online Result Browser ännu då den är låst för poäng över 40 000, detta för att undvika enklare fusk.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid