Tidigare rykten om att grafikkortsmakaren 3dfx skulle återuppstå efter 20 år inaktivitet på grafikkortsmarknaden kan nu bekräftats vara sanna. Nya grafikkort hävdas vara på väg så tidigt som under vintern.

Grafikkortsmakaren 3dfx var ansvarig för ikoniska grafikkort som till exempel Voodoo-serien för ett par årtionden sedan. De var även en utmanare till Nvidia men förlorade till slut grafikkriget och ansökte om konkurs. Deras tillgångar köptes sedan upp av Nvidia år 2002.

Under förra veckan började ett Twitter-konto som påstår sig vara just 3dfx antyda att en comeback till grafikkortsmarknaden skulle ske inom en snar framtid. Nu har kontot ännu en gång kommit med vad som ska vara en förklaring till hur läget ligger till.

Inlägget hävdar att 3dfx blivit uppköpt av en ny investeringsfirma vid namn Jansen Products och just nu arbetar på att utveckla nya produkter igen. Inlägget avslutas med att företaget förväntas lansera nya grafikkort redan denna vinter och sedan ska fokus expandera till andra produkter. Så som ljudsystem, TV-apparater och smartphone-relaterade produkter.

Skulle detta visa sig vara sant kommer grafikkortsmarknaden expandera rejält sett till antalet aktörer. Från att ha varit en kamp mellan AMD och Nvidia under en lång tid har vi nu sett Intel ge sig in på samma marknad och skulle nu 3dfx komma tillbaka kommer vi då ha en utmanare i det fjärde hörnet.

Värt att påpeka är att informationen är långt ifrån bekräftat. Twitter-kontot startades nyligen och utöver denna källa har den potentiellt återuppstådda grafikkortsmakaren inte delat med sig av någon information. Kontot har tidigare hävdat att man kommer att göra sitt första stora tillkännande den 5 augusti. Skulle detta visa sig stämma har vi således cirka 24 timmar kvar innan sanningen kommit fram.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid