Hur många spel har du i ditt Steam-bibliotek – och hur många av dem har du faktiskt installerat och spelat? En ny undersökning har samlat in statistik från hundratusentals Steam-användare och hur lång tid som spenderats i olika titlar, och kommit fram till ett ganska överraskande resultat.

Valve prenterar själva en del statistik om användarnas spelvanor, exempelvis vilka spel som köpts i störst grad varje vecka och hur många användare som är inloggade samtidigt. Men annan statistik presenteras inte lika tydligt, exempelvis varje spels totala speltid, eller hur många av de som äger ett spel som faktiskt spelar det.

Nyhetskällan Ars Technica har tagit fram ett system som automatiskt söker igenom Steam-användares publika profiler för att bygga upp en databas över vilka spel som spelas, i vilken grad de spelas, och hur många som äger respektive spel. Med hjälp av statistiken har Ars tagit fram en del överraskande siffror, och den del mindre överraskande.

steammeter-graphs-2-0404.001

Till exempel pekar statistiken på att 36,9 procent av alla spel som köpts på Steam aldrig installeras och spelas av användaren. Många är exempelvis gåvor eller inköpta för ett senare tillfälle under reor.

stacked-sales-update.001 steammeter-graphs-0404.004

Ars kan även påvisa att det absolut mest spelade spelet på Steam är Dota 2, där den totala speltiden uppgår i cirka 3,8 miljarder timmar över alla användare. På andra plats – med en rejäl marginal – hittar vi Team Fortress 2 som har spelats i cirka 1,4 miljarder timmar, följt av Counter Strike: Source med 1,2 miljarder timmar.

Däremot är det Football Manager 2014 som toppar listan i median-antalet spelade timmar per ägare, för titlar med över 50 000 ägare.

Hur ser det ut i ditt spelbibliotek – har du några titlar som du köpt men aldrig fått tid över att spela, eller någon titel där du vet att du gjort av betydligt fler timmar än i andra?

Källa och bilder: Ars Technica


Relaterade artiklar

Valve presenterar Steam Machines – söker betatestare för spelkonsol

Låna spel av polare på Steam, snart verklighet?

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
mcnaldoadolf512OldvikingschoolxemacsTommmy Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tommmy
Gäst
Tommmy

Jag köper som regel Humble bundle eller liknande om det finns titlar som verkar kul, men det är rätt ofta som dom inte spelas. 200+ spel i biblioteket och dom titlar jag spelar mest är Dayz och Eurotruck simulator 2.

Fredrik
Medlem
Fredrik

Har en del Windowsspel som möjligtvis skulle gå att spela med hjälp av Wine, men det blir aldrig av.

Robin Larsson
Medlem
Robin Larsson

[quote name=”xemacs”]Har en del Windowsspel som möjligtvis skulle gå att spela med hjälp av Wine, men det blir aldrig av.[/quote]

Tycker Steam ska implementera en Wine plugin i Linux komplett med unika konfigurationer per spel för bästa resultat. Vill gärna se dessa giriga utvecklare som försöker tjäna pengar på Wine försvinna.

gustav II
Medlem

inte speciellt förvånande egentligen, ofta säljer steam spel billigt och låga priser leder till att folk köper på sig betydligt fler spel än vad de har tid att spela.

Mikael
Medlem
Mikael

Ca 75% av titlarna jag äger (hyr?) via Steam har jag varken installerat eller spelat.