Small preview image

Den 3:e januari lyfter Intel medieembargot för sina första processorer tillverkade med den nya 32 nanometer tekniken. Processorfamiljen som utvecklats under namnet Clarkdale kommer att ockupera LGA1156-plattformen och säljas som Core i3 samt Core i5 processorer. Även om det är en dryg månad tills själva lanseringen av de nya processorerna har man nu skådat de första modellerna i butikssortimenten. Denna gången är det den tyska webbutiken HPM-computer som varit lite väl tidiga ut.I sitt sortiment har man listat inte mindre än fyra olika Core i5-processorer baserade på Intels nya Clarkdale-processorer, samt 2 stycken Core i3-modeller.


Det dessa processorer alla har gemensamt är att de kommer med dubbla CPU-kärnor, HyperThreading-stöd samt en integrerad grafikkrets. Själva CPU-kärnorna är tillverkade i den nya 32nm tekniken, medan grafikkretsen fortfarande får nöja sig med den äldre 45nm tekniken.


Priserna på processorerna ligger på allt mellan 1300 kronor och 3000 kronor, med svensk moms inräknad. Om dessa priser kommer stå sig till lanseringsdagen återstår att se, men vi kan nog räkna med något i denna klassen. Källa: TechConnect

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid