Small preview image

Hårddisktillverkaren Hitachi GST har under många år varit en av de som drivit marknaden med nya lagringsrekord. Hitachi har bland annat aldrig varit rädda för att använda sig av upp till fem separata lagringsskivor i sina hårddiskar, där de flesta diskar inte utrustas med fler än fyra skivor. Men sedan hårddiskmarknaden gick in i den nya Terabyte-eran har Hitachi tappat sin position något och idag har man än så länge bara 1TB hårddiskar på den svenska marknaden. Men nu verkar det som att tillverkaren har en 2TB modell på gång, då den nu dykt upp listad i en Internetbutik.



Det finns ingen information om den nya 2TB modellen på Hitachis egen hemsida men Hitachi HD32000IDK7 ska vara det nya flaggskeppet i Deskstar familjen. Hårddisken har förutom en lagringskapacitet på 2TB en rotationshastighet på 7200 RPM och använder sig som väntat av SATA II gränssnittet.


Priset på JR.com ligger på $269.99 vilket indikerar ett pris på runt 2400 kronor när hårddisken dyker upp i Sverige, vilket stämmer ganska bra överrens med motsvarande modeller från Western Digital och Seagate. Där Western Digitals Caviar Green faktiskt har ett högre utgångspris.



Via: Xtreview

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid