Att Kina har en strikt hållning till yttrandefriheten har vi vetat sedan tidigare och speciellt när det handlar om Internets inflytande på de kinesiska ungdomarna.
Pornografi är fiende nummer 1 för den kinesiska regeringen, något vi tidigare rapporterat om. Men toleransen för Internetcaféernas utbud är mycket lägre än så.


Man har i Kina undersökt 1.8 miljoner (!!) Internetcaféer för att hitta olicensierade verksamheter och för att se till så man inte tillåter ungdomarna som besöker caféerna använda datorerna till för ”fel” ändamål.
Av dessa 1.8 miljoner Internetcaféer har 18000 fått order om att tillfället stoppa verksamheten medan 1600 caféer helt sonika har blivit igenbommade och gett ägarna dryga böter.
Det är inte heller några, i våra ögon, grova överträdelser som kan få caféerna igenbommade.


”China has closed 1,600 Internet cafes and fined operators a total of $12 million for letting children play violent games and for other violations, the government said Saturday.”


Med andra ord lär man inte hitta Doom3 på speciellt många Internetcaféer i Kina. För oss i Sverige låter detta onekligen absurt men det är den bittra verkligheten för ungdomar i Kina.
Vi vet inte heller vad som är mest chockande, att Kina har så lång tolerans för Internetanvändandet eller att man huserar 1.8 miljoner Internetcaféer??
Men med en befolkning på över 1 miljard och 87 miljoner Internetanvändare finns det förstås lite att ta av…


Källa: Comcast

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid