Lanseringen av Windows 10 har inte varit smärtfri för alla användare men sett från Microsofts ögon har det varit en lyckad utrullning av det nya operativsystemet. Inte mindre än 14 miljoner installationer av Windows 10 registrerades under det första dygnet och operativsystemet har fått generellt goda vitsord i de tester som publicerats sedan lanseringen.

Utrullningen av Windows 10 spåddes bli en rejäl pärs för internet med en total databandbredd på runt 40 Terabit per sekund när miljontals användare skulle ladda hem det nya operativsystemet. Internet höll dock för trycket även om Microsofts uppgraderingsservrar och infrastruktur hade det kämpigt i vissa perioder.

Trots att flera användare hade problem med uppgraderingen av sina system var det alltså 14 miljoner datorer som genomförde en uppgradering eller installation till Windows 10 under det första dygnet. Motsvarande 162 installationer per sekund och den största lanseringen i företagets historia –  troligtvis även den kanske viktigaste.

Det färska operativsystemet ska enligt rapporter från användare på NordicHardware och andra internetforum lida av en del barnsjukdomar men i teknikpressen har Microsoft fått mestadels ros för sitt nya operativsystem.

Recensioner av Windows 10

I ett axplock av de tester som publicerats på internet det senaste dygnet kan vi se att Windows 10 möts med mestadels positiva omdömen. Fördelar som nämns är bland annat den kostnadsfria uppgraderinge, integrationen av Xbox och den digitala assistenten Cortana. Men även startmenyns ”återkomst” samt ett rent och modernt gränssnitt för både desktop och pekskärmar.

Negativa punkter är det undermålga utbudet av Windows-appar, diverse buggar samt att den snabba webbläsaren Edge fortfarande inte är riktigt finslipad.

Vad är era erfarenheter av Windows 10 efter den första dagens användande, kom gärna med egen feedback i nyhetskommentarerna.

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

9
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
buggS0urcerr0RexpandtalkxemacsRikard  pålson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Robin Larsson
Medlem
Robin Larsson

Väntar på guider för hur man stänger ned allt informationssamlande innan jag uppgraderar.
När något är gratis så finns det alltid en hake.

LoppanH
Medlem
LoppanH

[quote name=”Oldvikingschool”]Väntar på guider för hur man stänger ned allt informationssamlande innan jag uppgraderar.
När något är gratis så finns det alltid en hake.[/quote]
Ah du kör på parollen ”Om nåt verkar för bra för att vara sant så är det oftast så” ja den brukar vara bra att använda.

Rikard  pålson
Gäst
Rikard pålson

win 10 =crapware… Verkar det vara hittills-?.. Nuvarande problem på internet… kommer säkert mer* Går inte stäng utav defender – måste in i registret för stänga utav. ifall man vill använda 3e parts program* Uppgraderingen ett skämt. Ren installation Nää fört gamla installera ”os” sen nya Öhhh…* Automatisk Uppdatering på slaget automatisk som torrent… har man obegränsad bandbredd och bara stor SSD disk med snabb dator så är det inga problem * De privata verkar inte stå högt i kurs…i win 10* Buggar som inte ska var där.* De enda om är intressant dx 12 till 10 an , men… Läs hela »

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Jag har blandade intryck:Det positiva är DX12, och att ”insider preview” på en gammal laptop med klen CPU som alltid haft framerate problem i youtube (tom i 480p), helt plötsligt gick perfekt i Edge. Samt att Win10 startar snabbare än Win7 för det mesta. Det negativa är många olika saker:* ..som att Startmenyn och Taskbar inte ser ut som i Windows 7. Sämre eftersom Win7 hade en bra struktur och allt hade sin ”egen plats”. Tex ”shutdown-knappen” var en separerad egen knapp i Startmenyn. I Win10 framhävs den inte alls lika tydligt.* Layouten är ramfri, och mycket mörkare tema för… Läs hela »

Fredrik
Medlem
Fredrik

Med tanke på allt inbyggt spionerande som tack för att det är gratis så avstår jag.

Som någon klok person sa en gång

[quote]Om du inte betalar för produkten är du produkten[/quote]

Tänker vägra installera det åt några vänner/släkt om de frågar.

expandtalk
Gäst

Installerade systemet för att testa och låste en av mina datorer. Däremot kan Windows 10 innebära en hel del kring sökmotoroptimering.

Läs mer på:
https://expandtalk.se/windows-10-och-sokmotoroptimering

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Xemacs: Hahaha, ja det kanske inte är så snällt av mej att installera W10 på bekantas datorer, men å andra sidan finns det vissa bekanta som ringer mej alldeles för ofta och efterfrågar backup och ominstallation. Många ggr finns omständigheter som gör att ”Ghosting” inte är en lösning.En av dom senaste ggrna jag hjälpte en bekant med ominstallation av Win8 så tog det mindre än en vecka innan snubben i fråga dragit på sej Adware/Spyware/annat skit igen. Han påstår att han inte ”kört” nånting, men jag vet att dom orden bara är blaj, för jag ominstallerade datorn direkt igen med… Läs hela »

bugg
Gäst
bugg

😳 buggigt är win tio pga tappad nätverks konfig ofta

bugg
Gäst
bugg

skkittt :-*