Ja om du nu är intresserad av att bära en 100 GB-hårddisk i skjortfickan är det nu inga problem längre. Toshiba har nämligen tillkännagivigt deras 2.5” hårddisk, MK1031GAS, som med en lagringskapacitet på 100 GB är den glupskaste 2.5” hårddisken hittills på marknaden.
Utöver sin lagringskapacitet på 100 GB erbjuder hårddisken en 8 MB cache och en motor på 4200RPM.
Det är dock inte bara lagringskapaciteten på MK1031GAS som imponerar. Hårddisken har bland annat 50 % bättre motstånd för stötar och kräver 20 % mindre ström jämfört med sin föregångnare.
Idle-ljudnivån är också mycket imponerande och ligger på föga störande 21dB tack vare optimeringar i motorns strömtillförsel.


2.5” hårddiskar användes tidigare nästan enbart i bärbara datorer eller vid andra tillfällen där utrymmesbristen var ett märkbart problem. Med dagens teknik börjar dock 2.5” modellerna bli intressanta även för vanliga datorsystem och inte minst SFF-system. Hårddiskarnas lagringskapacitet har blivit mycket högre och är det något som fortfarande kan förbättras är det prestandan.
Men med sina små mått och låga ljudnivå finns det många intressanta användningsområden för hårddiskar som Toshiba MK1031GAS.


Källa: Xbit-labs.com

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid