Nästa år kommer nya PowerVR 7-serien från Imagination Technologies. Då kan vi vänta imponerande spelprestanda från mobila enheter. Den kommande serien av grafikkretsar sägs ge ungefär hälften så mycket kraft som dagens spelkonsoler men med en bråkdels energikonsumtion. Vi tar en titt på en tidig demonstration av tekniken.

Redan vid slutet av förra året började vi höra om Imagination Technologies nya PowerVR 7-serie. Den kommande serien av mobila grafikkretsar sas erbjuda extrem grafikprestanda för produkter med mycket låga energikrav. På MWC-mässan i Barcelona visade företaget sin nya teknik och vi tog en titt på hur PowerVR 7 i kombination med nya Vulkan kan ge imponerande grafik även i mobila enheter.

De mest kraftfulla kretsarna i PowerVR 7-serien kommer till konsumenter någon gång nästa år. De mindre kraftfulla modellerna i produktserien kan tänkas lanseras innan dess. Apple är ett av flera stora företag som använder sig av grafikkretsar från Imagination Technologies i sina mobila produkter. Apple kommer troligen använda någon ny grafikkrets från Imagination i sin kommande Iphone. Om det blir en PowerVR 7-krets återstår att se.

Relaterade artiklar:

Följ Nordichardware här

NordicHardware Youtube – https://www.youtube.com/nordichardware
NordicHardware Facebook – https://facebook.com/NordicHardware 
NordicHardware Twitter – https://twitter.com/nordichardware
NordicHardware Google+ – https://plus.google.com/102413880260864582313/

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
dlq84KaffiMann Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

Vulkan lär väl vara till windows också?

KaffiMann
Medlem
KaffiMann

[quote name=”dlq84″]Vulkan lär väl vara till windows också?[/quote] Helt riktig. Vulkan skal være for alle OS, det er en ”motsvarighet” til DirectX! Kjenner jeg reagerer litt på det som sies I videoen: at Vulkan er en ”motsvarighet” til Mantle. Vulkan = Mantle i hendene på de som driver med OpenGL. Stafettpinnen Mantle er herved overlevert til OpenGL, kan man kanskje si. Digresjon:Håper bare at NVidia har noe å bidra med også, de har hatt en tendens de senere år til å forsøke å skape sitt eget lille monopol. Med lukkede systemer til blodpris. Minner meg litt om Sony (som ser… Läs hela »

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

[quote name=”KaffiMann”][quote name=”dlq84″]Vulkan lär väl vara till windows också?[/quote]
Digresjon:
Håper bare at NVidia har noe å bidra med også, de har hatt en tendens de senere år til å forsøke å skape sitt eget lille monopol. Med lukkede systemer til blodpris. Minner meg litt om Sony (som ser ut til å ha myknet litt opp).[/quote]

Jag håller med, Nvidia är duktiga på att locka in kunderna i deras proprietära lösningar. Det är delvis därför det ska mycket till innan jag köper Nvidia istället för AMD. Jag föredrar öppna standarder. Och sålänge AMD har bra kort så står jag kvar där.