Virtuell verklighet har riktigt häftiga användningsområden och vi såg flera spännande produkter under CES2015 med stora potential. Vissa var däremot mer udda och ibland närmast konstiga. Bland annat satt vi vevandes på mässgolvet i en virtuell volleybollmatch och provade ett närmast absurt designat VR-headset kallat 3DHead.

Intel Realsense i VR

Intel demonstrerade på nytt upp sin gestbaserade teknik Realsense som med hand- och armrörelser gör det möjligt att interagera med spel och applikationer framför en 3D-kamera. Tillsammans med ett Oculus Rift-headset tog detta oss in i en virtuell vollybollmatch där fyra stycken mässbesökare transporterades till samma virtuella spelplan som Intels domare – en domare som satt på företagets kontor i San Francisco. Tanken är att visa hur vi i framtiden kan skapa sociala spelupplevelser tillsammans med vänner och bekanta på helt skilda geografiska platser. Onekligen en teknik under utveckling men som visar vad som kan bli möjligt i framtiden.

 

3DHead

Av det mer udda slaget var 3DHead, en huvudbonad som tillsammans med en gyrofjärrkontroll ska användas för både animering i 3D-program samt bättre inlevelse i datorspel. Den modell av 3DHeads ”Oculus dödare” vi testade på mässan var utrustad med huvudspårning för att se sig om i en spelvärld utan att behöva använda handkontroller och istället för en skärmpanel satt en miniprojektor innan för hjälmen. Ett minst sagt udda upplägg som också bidrar till 3DHeads bissara formspråk.

3DHead lovade guld och gröna skogar för 3D-animatörer och slog på stora trumman för sin breda funktionalitet. Den produkt vi testade på mässan kändes däremot mer som ett skumt hemmabygge med en rejäl prislapp – bara alienhuvudet/VR-hjälmen kostar närmare 5 000 kronor.

Virtuell verklighet är onekligen framtiden och medan Intel visar spännande användningsområden påminns vi av 3DHead att inte alla VR-produkter är värda namnet.

Relaterade artiklar

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LoppanHvillian Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
villian
Gäst
villian

Man ser ju iaf ganska rolig ut när man har det på sig^^

LoppanH
Medlem
LoppanH

Kanske man vid ivrigt användande får nackmuskler som en tjur.