Amerikanska tillverkaren Audeze dumpar traditionella hörlurselement och satsar på planar-magnetisk teknik och vi passade på att ta en pratstund med företagets vd och grundare Alexander Rosson. Samtidigt som vi klämde på nya instegsmodellen EL-8.

Hörlurar och headset är en allt jämt växande marknad med kontinuerliga innovationer där en av de största kan för traditionella användare var en av de mest okända. Hörlurar utrustas nästan uteslutande med traditionella högtalarelement om än i små format. Amerikanska Audeze har under flera år gått mot strömmen och satsat på planar-magnetiska hörlurar som Audeze och grundaren Alexander Rosson menar ger en svårslagen ljudkvalité. Vi tog tillfället i akt och satte oss ner för en öppenhjärtig pratstund med ljudingenjören och medgrundaren till Adueze där ämnet växlade mellan företagets satsning på planar-magnetisk teknik, streaming av högupplöst musik och företagets egna framtidsvision.

Audeze EL-8

Under CES 2015 lanserade Audeze sin nya instegsmodell Audeze EL-8 som med en prislapp på 699 dollar blir företagets första hörlur som kan komma inom räckhåll för mer budgetmedvetna ljudentusiaster. Redaktionen passade på att testa de nya hörlurarna på mässgolvet och trots något svårbemästrad ljudmiljö var omdömena mycket positiva, inte minst med tanke på att lurarna bland annat drevs direkt från en vanlig Ipad-surfplatta.

Alex Rosson avslöjade också att Audeze har ögonen på headsetmarknaden och att gaming är något man troligtvis kommer titta närmare på framöver. Ett eventuellt intåg på gamingheadsetmarknaden skulle givetvis vara ett fall för vår headsetexpert Anders och Svenska headsetguiden.

Mer information om Audeze och företagets planar-magnetiska hörlurar går att hitta på Audeze hemsida.

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton KarmehedÄgd Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Ägd
Gäst
Ägd

Riktigt bra intervju! Spännande teknik, ny teknik dessutom. Mer sådant!