Medan HP främst brukar förknippas med företagsdatorer och business-lösningar så har de även börjat leta sig längre ner bland prisklasserna för konsumenter. Här tar vi en kik på Pavilion X360, en notebook med pekskärm som kan vridas 360 grader för att användas som en surfplatta.

Vridbara skärmar som konverterar notebooks till tablets har vi sett i många former förut, och mekanismen som HP har valt i Pavilion X360 är snarlik den som bland annat Lenovo har valt till sin Yoga-serie med bärbara pekskärmsdatorer. Skärmen kan vikas ner bakom datorn för att konvertera den till en surfplatta, eller ställas i ett slags ”tältläge” för bekvämare pekskärmsinteraktion. Skärmupplösningen är 1 366 x 768 pixlar.

Datorn har en betydligt mer konsumentinriktad design än företagssegmentet och kommer finnas i flera olika färger. Innanför skalet sitter en strömsnål processor ur Intels Bay Trail-familj, vilket innebär Silvermont-arkitektur tillverkad i 22 nanometer tillsammans med 2 gigabyte RAM och 500 gigabyte mekanisk lagring. Beats Audio bistår med datorns högtalare, som är placerade för att fungera bra i alla datorns olika ”viklägen”.

Datorn är tänkt att kosta någonstans omkring 4 000 kronor beroende på konfiguration och bör hitta ut på marknaden någon gång nästa månad, främst riktad mot hemanvändare och studenter.


Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid