Som Sveriges största testare av gamingheadset vill vi givetvis även kika på vilka nya produkter som dykter upp på den fronten under årets CES-mässa. Vi tittar in hos Roccat, som visar upp tre nya modeller där vi bland annat hittar surroundljud och externa ljudkort.

Flaggskeppet bland de headsetmodeller vi kikar på hos Roccat satsar på inbyggd äkta surroundljud, som drivs med hjälp av ett väl tilltaget externt ljudkort som ansluts över USB. Varje kåpa innehåller tre högtalarelement för att ge ett så verklighetstroget surroundljud som möjligt. Dessutom finns bluetooth inbyggt i ljudkortet, så att man kan ansluta en telefon och använda headsetet för exempelvis telefonsamtal.

Dessutom visar Roccat upp två mindre syskon, ett analogt som istället för ett helt externt ljudkort använder sig av en enklare volymkontroll som kan fästas antingen i ett medföljande ställ, eller i byxlinningen eller bältet. Till sist hittar vi även en ytterligare lite billigare stereoversion.

Riktpriset för den digitala utgåvan blir 139 dollar, så räkna med strax över tusenlappen i Sverige. Vi har däremot inte fått prisuppgifter på de två billigare modellerna. Ni kan däremot räkna med både mer information och ett test i vår headsetguide inom kort!


Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid