Det finns inte ont om smarta armbandsur som visats upp på årets CES, men vi passar på att stanna till lite längre hos Qualcomm för att kika på Toq – en smart klocka med trådlös laddning och en strömsnål mirasol-panel, med en batteritid på omkring en vecka beroende på användning.

Smarta klockor finns i alla möjliga former och utföranden vid det här laget, allt från mer avancerade atrapper som Samsung Galaxy Gear med inbyggd kamera, mikrofon och andra finesser, till enklare klockor som Metawatch och Pebble.

Qualcomms alternativ hör till den senare kategorin och har fått namnet Toq. Den säljs än så länge endast på den amerikanska marknaden, och satsar på en mirasol-panel som använder sig av omgivningens ljus istället för en bakgrundsbelysning. Bakgrundsbelysning finns dock inbyggt och kan aktiveras vid behov. Klockan har en kapacitiv skärm som kan användas för att byta klockdesign, kontrollera musikspelaren i telefonen eller kolla kalendern.


Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Daniel Edholm Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Daniel Edholm
Medlem
Daniel Edholm

Det här är EXAKT så jag skulle välja att ha en smart klocka. Släpper de 2.0 med lägre pris (och gärna något bättre skärm, men fortfarande mirasol) så köper jag den på direkten! 🙂