Vi testar Gears of War 4: Stöd för 4K-upplösning och G-Sync på PC

0

Den tidigare Xbox-exklusiva titeln Gears of War har äntligen hittat till PC – vi tar en titt på den fjärde upplagan och ser vad PC-spelare kan förvänta sig.

Under vår visit hos Microsoft på Gamescom 2016 så passade vi på att ta en titt på Gears of War 4 som är den senaste i upplagan av den tidigare konsolexklusiva serien. Nu tar Microsoft sin favoritshooter till PC genom sin satsning på cross play men det är inte utan några skillnader mellan platformarna.

Nya Gears of War bjuder inte bara på en helt ny story utan även på nya fiender och vapen. Vad sägs om en fet men kompakt hagelbössa som med dubbla avfyrningsfunktioner kan blåsa skallen av monstren? Eller varför inte en SMG som fullkomligt spyr ut kulor över motståndarna? 

Det nya innehållet känns fräscht och tillförande och vi uppskattar verkligen att Microsoft lagt ner energi på att göra en bra portning då det finns tillräckligt många dåliga exempel av dåliga sådana, speciellt när det kommer till shooter-spel.

HDR till konsol och 4K till PC

Gears of War 4 blir likt Forza Horizon 3 en av de första speltitlarna som lanseras med stöd HDR. Dock så blir vi PC-användare utan denna fantastiska bildförbättring då endast Xbox One S användare med en HDR-TV kommer kunna ta del av djupare svärta, tydligare kontraster och ett bredare färgspektrum.

Microsoft hintar inte ens om att det eventuellt skulle kunna dyka upp HDR-stöd för PC i framtiden, utan ger oss ett fast och bestämt nej. Exakt vad det beror på vet vi inte men att inte förbereda stöd för HDR i PC-versionen ger inte några pluspoäng hos oss.

Däremot så kan PC-användarna dra på smilbanden i upplösningens vägnar då stöd för 4K, upplåsta framrates och G-sync är ett faktum. Så har du kraftfulla komponenter i din dator kommer du kunna njuta av den senaste Gears of War titeln i hög upplösning med bra flyt.

För mer information om hur HDR-teknologin påverkar bild och hur det fungerar se gärna vårt video-reportage om HDR.

Kan konsol- och PC-spelare mötas?

Trots skillnaderna mellan konsol- och PC-versionen så är Gears of War 4 en av de mer påkostande Microsoft-titlarna som erbjuder cross play, fast inte helt utan begränsningar. Konsol och PC-spelare kommer endast kunna spela kooperativa spellägen med varandra då skillnaden i träffsäkerhet och mobilitet är för stor mellan de olika plattformarna för att det ska bli rättvisa matcher.

Gear of War 4 kommer finnas tillgänglig den 7 Oktober för dig som köper Ultimate Edition till Xbox One S eller Windows 10. Standardutgåvan kommer lanseras den 11 Oktober.

Hitta alla reportage från Gamescom på vår Gamescom-avdelning.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid