Vi har hört mycket om kinesiska kopior av populära produkter men det är sällan vi ser tillverkarna av dessa produkter ställa ut på mässor. På Computex 2015 hittade vi ett utmärkt exempel på ett företag som kopierar Apples produkter, är medvetna om det och använder det som ett försäljningsargument.

Tomstar var ett av flera företag på datormässan Computex som ställde ut produkter som var uppenbara kopior av andra företags produkter. Företaget tillverkar smarta klockor och säljer bland annat kopior av Samsungs Gear-klockor och av Motorolas Moto 360. Företaget har just utvecklat kopior av Apple Watch och är redo för tillverkning. Kopiorna använder medvetet samma design som Apples klockor och när vi frågade företaget varför deras klockor var så lika Apples klockor fick vi svaret att Apples design är populär och att de utnyttjar detta faktum.

Kostar en tiondel så mycket som Apple Watch

Det finns några viktiga skillnader mellan Apple Watch och Tomstars kopia. Tomstars klocka är tänkt att säljas för 35 dollar, istället för Apple:s 350 dollar, och kopian använder inte Ios och har ingen fungerande Digital Crown som används av Apple Watch. På klockans undersida finns inte heller någon pulsmätare men istället fyra kontakter som kan användas för att ladda klockan.

Tomstars Apple Watch-kopia kommer med all säkerhet aldrig säljas i Sverige och borde inte heller göra det. Klockan är en uppenbar kopia av en annan produkt, vilket Tomstar erkände när vi pratade med dem. Det är ändå troligt att klockan kommer att säljas i flera länder runt om i världen. Tomstars tidigare klockor har redan sålts i flera länder i Sydamerika.

Läs mer från Computex 2015

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Per LunqvistGrojje Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Grojje
Gäst
Grojje

Kopiering för världen framåt. Kör på Kina…

Per Lunqvist
Gäst
Per Lunqvist

För mig är den 1000 ggr bättre än Apple watch, synd att de kopierade den fulaste smartklockan på jorden, urk!!