Nya högupplösta skärmar med variabel bildfrekvens kommer vara ett av Computex 2015:s stora tema. Asus drar i gång mässan genom att presentera en ny högupplöst bildskärm i Swift-serien med både 21:9-format och Nvidia G-Sync. Vi tar en tidig titt på den 34-tum stora skärmen där den visades efter Asus:s presskonferens.

Under Computex:s första stora presskonferens presenterade Asus ett flertal nya mobila produkter men presenterade också flera nya skärmar. En av företagets mest intressanta nyhet var introduktionen av en ny böjd 34 tum stor böjd G-Sync-panel i UHD-upplösning. Den nya skärmen blir en imponerande utmanare till liknande modeller från företag så som Acer.

IPS-panel, G-Sync och flera portar

Asus var mycket förtegna om skärmens funktioner och specifikationer men meddelade att den 34 tum stora panelen blir en 8-bit IPS-modell med en maximal variabel frekvens på minst 75 hertz, exakta specifikationer kan vi inte vänta oss förrän lanseringen. Skärmen stödjer Nvidia G-Sync men inte AMD:s motsvarighet Freesync, goda nyheter är däremot ett bättre och bredare utbud av skärmanslutningar med minst en Displayport samt en HDMI-ingång, då portarna var dolda på pressvisningen var exakt antal inte möjligt att bekräfta.

Asus kan inte avslöja några detaljer kring lanseringen av sin nya ROG Swift-skärm som ännu inte har någon spikad prislapp. Det är i skrivande stund oklart om skärmen dyker upp på marknaden i år men det var något Asus åtminstone satsade på.

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
drizzit Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
drizzit
Medlem
drizzit

Börjar se mycket lovande ut men ”kanske i år” är ju inte direkt uppmuntrande när man behöver en ny skärm ganska snart… men men går åt rätt håll så vi kan väl inte klaga antar ja. :-*