Sony presenterar inte bara en ny familj av smartphones under MWC2016 man levererar även en kvartett av färska produktvisioner för Internet of things och vår uppkopplade framtid. Sony visar bland annat upp en söt robotagent som håller dig informerad om din omgivning och en öronsnäcka som blir din personliga assistent du kan styra med rösten.

Sony tror och hoppas att vi kommer att använda våra smartphones ännu mer i framtiden än vad vi redan gör idag. Med det sagt inser Sony att vi troligtvis inte kommer att nöja oss med att plocka upp telefonen ur fickan varje gång vi vill komma åt informationen den lagrar. Medan smarta klockor och andra anslutna enheter redan idag tagit över lite av de rollerna är det inget mot vad som väntar i framtiden enligt Sony.

På MWC presenterar man fyra koncept under sitt Xperia-varumärke, Xperia Agent, Xperia Projector, Xperia Eye och Xperia Ear. Produkterna ska själva och med hjälp av din smartphone hjälpa dig på traven i både vardagslivet hemma och på resande fot där Xperia Agent blir din gulliga medhjälpare som håller dig informerad om nyheter och sociala kontakter och där öronsnäckan Xperia Ear är en personlig och röststyrd assistent som gärna Googlar fram både det ena och det andra utan att du behöver göra mer än höja rösten.

Sony meddelar samtidigt att deras fyra Xperia-koncept är just detta – koncept. Det finns varken säkra lanseringsdatum eller priser men mobiltelefonstillverkaren verkar självsäkra på att Internet of things och en uppkopplad framtid kommer att ta Xperia-varumärket långt bredare än bara smartphones.


NordicHardware bevakar Mobile world congress tillsammans med Surfa.se och Prisjakt Konsument. Du hittar alla våra artiklar och videoinslag på vår samlingssida och ser fler videoreportage på Surfa.se.


Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid