Stora telefoner är på modet, och inte bara i entusiastklassen. ZTE vill ge sig in i leken med sin mellanklasstelefon Grand Memo 2 LTE, en modell med 6-tumsskärm och slimmad design. Vi klämmer på telefonen på mässgolvet och ger våra tidiga intryck av ZTE:s jättetelefon.

Målgruppen för ZTE Grand Memo 2 LTE är kanske inte främst de som vill ha den allra kraftfullaste telefonen eller behöva betala en halv förmögenhet för en telefon i de övre storleksklasserna. Innanför skalet sitter en Qualcomm Snapdragon 400, samma processor som vi bland annat hittar i HTC One Mini. ZTE satsar på en lätt och tunn design, och även om det inte är den allra mest högkvalitativa designen vi sett på mässan så känns den helt okej i handen.

Den 6 tum stora skärmen har en upplösning på 1 280 x 720 pixlar, och på baksidan finns en kamera med 13-megapixelsensor. Framsidan pryds i sin tur av en 5-megapixelkamera. För att driva telefonen används ett ganska rejält batteri på 3 200 milliamperetimmar som utlovas ge uppåt 16 timmars drifttid.

Priset är fortfarande inte spikat, men lanseringen är tänkt att ske i Kina under april månad och troligen strax därefter i Europa.


Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid