Nordichardwares täckning av Computex 2015 har nått sitt slut. Den gigantiska datormässan har packats ihop, vi har kommit tillbaka till Sverige och nu är det dags för oss att sammanfatta våra intryck och prata om de stora nyheterma, besvikelserna och våra personliga favoriter från mässan. Häng med när vi kokar ihop en veckas datormässa till 34 minuter.

Computex är världens största datormässa som arrangeras i Taipei, Taiwan, en gång om året. Varje år får mässan knappt 150 000 besökare och fler än 1 700 företag representeras på plats. Mässans fokus ligger på datorer och datorkomponenter vilket gör den till en av datorbranschens största årliga händelse. På plats visas hundratals nya produkter upp från både stora och små spelare. Med ett så gott som oändligt utbud av nyheter kom Nordichardware till Computex i år med målet att ge er läsare och tittare en så bra täckning av mässan som möjligt. För att lyckas med detta slog vårat eget rekord och spelade in fler videoklipp än någonsin tidigare. Totalt 80 videoklipp blev det till slut.

Favoriter, besvikelser, stora nyheter och mycket mer

Med så otroligt många nyheter från en och samma mässa kan det som läsare kanske kännas svårt att hänga med i alla svängar. På vägen hem till Sverige stannade vi därför till på flygplatsen i Peking för att sammanfatta mässan. I videon nedan går vi igenom alla stora nyheter, de mest imponerande demonstrationerna, de största besvikelserna och våra personliga favoriter. Vi har gjort videon relativt kort och lätt att titta igenom men om du inte har 34 minuter ledigt kan du alltid klicka dig fram till de delar som du tror att du är lite extra intresserad av, se navigering nedanför videon eller i beskrivningen av Youtube-videon.

00:08 – Introduktion
01:00 – Skylake
03:10 – Broadwell-K
04:46 – Nvidia Geforce GTX 980 Ti
06:23 – AMD Fiji
07:15 – AMD Radeon 300-serien
07:55 – AMD Carizzo
09:50 – Nvidia G-Sync för bärbara datorer
12:04 – Gaming
13:30 – Tangentbord och möss
15:20 – Tobii EyeX
16:50 – Uppkopplade komponenter
18:50 – Bildskärmar
21:55 – Chassin
23:17 – Nätdelar i SFX-format
23:40 – LED
24:25 – Datormoddar
25:52 – Kalkon
27:31 – Besvikelser
30:50 – Favoriter
34:53 – Avslutning

Därmed tackar vi på redaktionen för oss och för Computex. Som Sveriges största bevakare av teknikmässor kommer vi givetvis tillbaka till Computex nästa år men innan dess besöker vi bland annat IFA-mässan i Berlin i början av september för att se vad vi branschen har att bjuda på lagom till jul.

– Vill du se alla Computex-klipp? Klicka här! –

Se fler nyheter från Computex 2015

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Lagl0rden Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Lagl0rden
Gäst
Lagl0rden

11:10 Krävs verkligen hårdvara för G-sync, kan man få det från Nvidia bekräftat. Jag har hört att man måste ha en speciell monitor (bara en skärmpanel funkar, den är på 75 Hz) men inte att det finns nån extra krets i datan.

Hmm?

Lagl0rden
Gäst
Lagl0rden

[quote name=”Lagl0rden”]11:10 Krävs verkligen hårdvara för G-sync, kan man få det från Nvidia bekräftat. Jag har hört att man måste ha en speciell monitor (bara en skärmpanel funkar, den är på 75 Hz) men inte att det finns nån extra krets i datan.

Hmm?[/quote]
För att det inte finns nån scaler i laptopmonitors. Enligt denna så är monitorn connectad direkt till gpun, se 56 minuter in i denna video https://www.youtube.com/watch?t=3372&v=2Fi1QHhdqV4

Han säger att de inte ”kan göra allt” på en laptop just pga detta.

I övrigt, bra sammanfattning 🙂