Vi hälsar på hos danska Panzerglass på MWC 2014, där vi får ta del av ett intressant skyddsglas för mobila enheter. Snarare än att bara använda en plastfilm för att skydda mot repor så är Panzerglass ett tunt, härdat glaslager som ska ta de smällar du inte vill utsätta din mobilskärm för.

Principen bakom Panzerglass är ganska enkel, de har tagit ett härdat skyddsglas inte helt olikt det som implementeras direkt in i diverse skärmar idag, och gjort det som ett separat skärmskydd. De har konstruerat glaset för att stå emot alla möjliga typer av våld, och i vårt videoklipp nedan kan du se chefredaktör Karmehed glatt ge sig på en Galaxy S4 med en hammare som demonstration.

Tanken är dock inte att Panzerglass behöver vara oförstörbart, men att de skador som kan knäcka skärmglaset istället absorberas av Panzerglass. Om skyddsglaset spricker, vilket demonstreras i klippet, så ska det underliggande skärmglaset vara oskatt och du kan enkelt ta bort Panzerglass och byta ut det.

Panzerglass ska redan finnas tillgänligt i butik, och kostar omkring 200 kronor och har stöd för ett 20-tal olika telefonmodeller.


Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Bästa sakerna till din mobiltelefon « Bitter never sweet Bitter never sweetTLenny ValentinSegen01S0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Segen01
Gäst
Segen01

Take my money! TAKE IT NOW!!!!

Linus Ask
Medlem
Linus Ask

Vad är det för fläck vid 02:02 jämte g i Samsung? Skärmen tog ju stryk?

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Det var ju inte fasligt dyrt för nått som är så mycket mer absorberande och durabelt jämfört med dämpande plastfilmer.

Segen01
Gäst
Segen01

[quote name=”S0urcerr0R”]Det var ju inte fasligt dyrt för nått som är så mycket mer absorberande och durabelt jämfört med dämpande plastfilmer.[/quote]

Ordet du letar efter är *tålig.

Lenny Valentin
Gäst
Lenny Valentin

[quote name=”Lajnuss”]Vad är det för fläck vid 02:02 jämte g i Samsung? Skärmen tog ju stryk?[/quote]Om du fetar till en LCD-skärm så brukar de flytande kristallerna rubbas – tillfälligt, om skärmen inte skadats permanent. Detta kunde man ofta se på äldre tryckkänsliga skärmar, eller varför inte gamla Game&Watch-spel, osv. Efter en tid försvann fläcken av sig självt och skärmbilden återgick till normalt utseende/funktion. Om så också är fallet med den här telefonen kan jag ju såklart inte svära på, men chansen finns ju att om vi väntat kanske 5-10 min så hade den ”läkts” av sig själv. Fast om Galaxyn… Läs hela »

T
Gäst
T

[quote name=”Lajnuss”]Vad är det för fläck vid 02:02 jämte g i Samsung? Skärmen tog ju stryk?[/quote]
Om man kollar noga så ser du att det är en halvmåneformad ”knapp” med en pil på på skärmen som finns där hela tiden så de va inget som orsakades av slagen 🙂