Corsair visar under Computex 2015 upp sitt mini-ITX chassi Bulldog som riktar sig till 4K-gaming i vardagsrummet. Med gener från servermarknaden ska detta kompakta vardagsrumschassi med sin integrerade vattenkylning vara kapabel att kyla entusiastproccessorer utan att slopa möjligheten för fullstora grafikkort.

Under Computex 2015 visar Corsair upp sin kennel av kommande produkter där många bär modellnamn med insperation från människans bästa vän. En av dessa är just Bulldog, ett mini-ITX chassi med 4K-gaming i vardagsrummet som speciallitet. 4K-spel är inget för alldagliga komponenter men Corsair tror sig ha hittat en lösning för att kunna få plats med ett kraftfullt system i kompakt format utan att tumma för mycket på utrymme och värmeutveckling. Vi stannar givetvis till i hundgården för att ta en närmare titt på prototypen av Bulldog.

Radiator hämtad från servermarknaden

Det som gör Corsair Bulldog speciell bland mängden av liggande mini-ITX chassin är att den kommer att levereras med en 140 x 40 millimeter specialdesignad radiator med en 120 millimeter radialfläkt placerad för att trycka ut luften genom radiatorn och ut ur lådan. Den här lösningen är hämtad från servermarknaden och den lilla radiatorn ska vara kapabel att kyla 150 watt av proccessorns värmeutveckling.

Även om just denna kyllösningen (även kallad Corsair H5SF) är i prototypstadie så informerar Corsair oss att de kommer att jobba vidare på just denna typ av lösning för framtida kompakta chassin.

Utöver plats för mini-ITX moderkort och fullstort grafikkort (upp till 29 centimeter i längd) så har Corsair lyckats klämma in plats för SFX nätdel, 3 SSD lagringsenheter (alternativ 2 SSD enheter och en mekanisk hårddisk), PWM-fläkkontroll som möjligör styrning av upp till totalt 4 stycken fläktar. Och som inte det vore nog så har Corsair även lyckats frigöra plats för en extra 120 millimeters radiator för deras slutna grafikkortsvattenkylningssystem som säljes separat.

Corsair Bulldog kan förhoppningsvis dyka upp på den svenska marknaden någon gång under det tredje kvartalet med ett riktpris på runt 4 000 kronor och då medföljer deras nya SFX-nätdel SF600 samt ett mini-ITX moderkort. Vilket fabrikat det blir på moderkortet är ännu inte bestämt men kommer att presenteras närmare lansering.

Se fler nyheter från Computex 2015

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid