Vi har sett en klar trend på årets MWC där tillverkarna inte bara fyller på sitt entusiastsegment med nya kraftfulla smartphones, utan att även mellanklassen börjar få en del stora och relativt kraftfulla modeller. Här har vi klämt på nya HTC Desire 816, en 5,5-tummare med ganska mycket innanför skalet.

Specifikationsmässigt ser vi många likheter mellan HTC Desire 816 och flera andra tillverkares mellanklassmodeller som visats upp på MWC 2014. Medan de kraftfullare komponenterna som Snapdragon 801-processorer och 1 080p-paneler reserveras för flaggskeppstelefonerna så har vi fått se en hel del modeller på över 5 tum som med lite billigare skal, Snapdragon 400-processorer eller liknande och 720p-paneler.

HTC Desire 816 stämmer in på just den beskrivningen, och medan skalet är i plast så är det en ganska rigid konstruktion, inte helt olik den hos Nokias gedigna polykarbonatchassin. Innanför skalet sitter en Snapdragon 400 och 1,5 gigabyte RAM som driver den 5,5 tum stora panelen med 1 280 x 720 pixlar. På baksidan finns en 13-megapixelkamera och framsidan hyser en 5-megapixelkamera. Det finns 8 gigabyte inbyggt minne och plats för expansion via microSD-kort.

Prislappen är fortfarande oklar, men räkna med att se HTC Desire 816 på marknaden någon gång framåt maj månad.


Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid