4K är här på bred front och allt fler tillverkare börjar även intregrera den nya högre upplösningen i sina bärbara datorer. Vi hälsar på hos Acer som visar upp sin nya Aspire V15 Nitro Black Edition, med gott om muskler under huven och en vass IPS-panel med 4K-upplösning.

Det är inte en regelrätt gaminglaptop Acer talar om när vi kikar på Aspire V15 Nitro Black Edition utan snarare vad de kallar ”gaming grade” – kraftfulla datorer främst för arbete men som ska klara av en hel del spelande på resande fot. På plats i Acers svit i Las Vegas får vi vrida och vända på premiumdatorn och dess läckra skärm.

Datorn använder en 15,6 tum stor IPS-panel med 3 840 x 2 160 pixlar, vilket antingen kan skalas för att ge extra mycket skrivbordsyta eller för HDPI-läge för skarpare ikoner och text. Under huven sitter en fyrkärnig Intel Core i7-processor med 16 gigabyte DDR3-minne tillsammans med Maxwell-baserat Geforce GTX 860M med 2 gigabyte GDDR5-minne.

Frågan är såklart om det är nyttofullt att klämma in 4K-upplösning i en bärbar dator idag med tanke på det prispåslag på omkring 2 000 kronor det innebär. Att spela i 4K finns såklart inte på kartan med de här komponenterna, men för den som arbetar med mycket högupplöst material, vill ha gott om arbetsyta eller vara tidigt ute med att se på 4K-film kan Acers maskin helt klart vara värd att kika närmare på. Just den här modellen får ett förväntat pris på cirka 1 500 dollar, så räkna med att få ge närmare 15 000 kronor inklusive moms i svenska butiker.


Relaterade artiklar

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
S0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Maxwell igen och igen..En sak som slagit mej med laptop releaserna senaste året är hur näst intill alla tillverkare valt att inkludera nVidia’s grafiklösningar istället för AMD’s.Spontant trodde ja för 1 år sen att AMD med 100% dominans i konsollvärlden, samt Mantle’s effektivitet, skulle erbjuda det bästa och mest strömsnåla till datorer i alla former och klasser ..men då kom Maxwell från ingenstans (eller egentligen inte då nVidia bara försökte följa sin schedule). Sablans vad bra denna arkitektur visat sej vara.Såpass att tillverkarna verkat tycka att Maxwell är bästa valet till alla storlekar och TDP-klasser på bärbara. Undrar om AMD’s… Läs hela »