Vi hälsar på hos Intel på mässgolvet i Taipei och hittar en prototyp som går under namnet Llama Mountain 2.1. Det rör sig om en koncepthybrid med inget mindre än Intels nya Broadwell-processor i 14 nanometer under huven, tillsammans med 4K-upplösning och passiv kylning.

Ännu är det ett par månader innan vi faktiskt får sätta tänderna i Intels nya Broadwell-processorer och den nya tillverkningstekniken i 14 nanometer, och faktum är att vi inte ens får klämma på Intels konceptsurfplatta för plattformen på mässgolvet i Taipei. Däremot har vi ställt chefredaktör Karmehed framför kameran för en videogenomgång med informationen vi fått hittills.

Det vi ser i videon är konceptplattformen Llama Mountain 2.1, som bygger kring just Intels nya Broadwell-processorer. Detta är levererat i en tunn surfplatta med helt passiv kylning, som ska bli möjlig just för Broadwells låga strömförbrukning och värmeutveckling. Dessutom har Intel tryckt in 4K-upplösning den ganska imponerande tunna och kompakta surfplattan.

Broadwell förväntas dyka upp i markanden någon gång innan julhandeln, och då det är just bärbara enheter som prioriteras så bör vi få se produkter i stil med Llama Mountain-konceptet redan då.


Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid