Vi känner på Kukram i Solar Energys stånd på Computex 2018

Ingen RGB-Kukram planerad och fläns får du själv bistå med

5

Kukram gjorde stor uppståndelse under 2011 när minnesmodulerna listades i svenska butiker. Vi besöker Solar Energy på Computex för att känna på nya Kukram-moduler.

Kinesiska minnestillverkaren Solar Energy tryckte sig in på Svenska marknaden i januari 2011 när svenska återförsäljaren Inet.se listade företagets Kukram-serie av minnesmoduler. Kukram var knappast någon säljraket men skapade stora rubriker under sin korta livstid i Sverige och NordicHardwares bevakning av introduceringen på svenska marknaden drog rekordintresse.

När redaktionen springer på Kukram nere i Taipei var det därför ett ypperligt tillfälle för ett återbesök och prata med representanter för företaget på plats. På grund av kommunikationssvårigheter var det svårt att få detaljer från företaget om deras vidare satsning på Kukram men företagets stånd gav desto fler svar. Kukram finns i olika storlekar och format där du väljer själv efter ditt systems preferenser. DIMM eller SO-DIMM och du kör som vanligt helst i par för bättre prestanda eller med fyra Kukram-moduler för den riktigt ambitiöse.

Kukram i olika storlekar och format, men varken RGB eller fläns finns tillgängligt.

Fläns är upp till användaren att bidra med

Solar Energy satsar fortfarande mest på äldre DDR2- och DDR3-moduler och inga DDR4-moduler gick att hitta på plats, vilket tyvärr bidrar till ett sloknande intresse för Kukram-serien. Fortfarande finns det heller ingen fläns i utbudet, det får användare själva bistå med. Det finns inte heller extra skydd för smittsam data i form av ECC-teknik. Fördelen med den slimmade designen är att modulerna blir lätta att installera även i trånga utrymmen med ont om plats.

Kukram i finns i korta och bredare SO-DIMM samt långa extra smala DIMM-moduler.

Utvecklingen hos Solar Energy har med andra ord inte riktigt hängt med i svängarna och företaget har även helt missat tåget med styrbar belysning, det finns ingen RGB-Kukram i planerna.

Det återstår att se ifall Solar Energy kan ta ett nytt stadigt grepp om den svenska marknaden med potenta minnesmoduler som tillfredsställer både konsumenter och återförsäljare. Tills dess nöjer sig redaktionen med vetskapen att företaget kan få till ett rejält stånd på Computex och fortsätter att satsa på minnesmarknaden.

NordicHardwares Computex-reportage presenteras i samarbete med MSI.

Fler videoreportage från Computex 2018

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
OdenAnton KarmehedTheoBThomaseron Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Thomaseron
Medlem

Asså, denna artikeltext! 😀

TheoB
Gäst
TheoB

Mer snusk än i en gammal porrtidning… aja det var roande läsning.

Oden
Gäst
Oden

Tackar för artikeln och roligt att ni kan skämta till texten men ändå inte.
Vilket produktnamn lär vara svårt att annonsera i vanliga pressen.