Vi tjuvstartar vår rapportering kring Computex-mässan i Taipei med ett besök hos In-Win. Här får vi stifta bekantskap med ett nytt chassi i mini ITX-format och med en öppen design. Det handlar om D-Frame Mini, en lite mer utrymmeseffektiv lillebror till tidigare D-Frame.

In-Win har hittat ett ganska intressant designmantra för sina chassin, som idag ofta bygger på en öppen och luftig design och tonat, härdat glas. Vi stiftade bekantskap med några av företagets mer minimalistiska chassin under CES tidigare i år, och nu har vi tagit plats på företagets högkvarter för att kika närmare på In-Win D-Frame Mini.

side side_open

D-Frame Mini bygger som namnet antyder på det tidigare ATX-chassit D-Frame, men krympt till en mini ITX-formfaktor. Den övergripande designen bygger kring en ram uppbyggd av rejäla, svarta aluminiumrör med röda detaljer, samt ett fönster i tonat glas. Det finns inte mycket dämpning att tala om utöver glaset – innanför chassit får komponenterna mer eller mindre hänga fritt.

rear

Chassit har utöver mini ITX-moderkort plats för fullstora ATX-nätaggregat, upp till tre 3,5-tumsenheter och ytterligare två 2,5-tumsenheter. Kylningen begränsas till två 120-millimetersfläktar i chassits botten, som även kan användas för e 240-millimetersradiator. Mycket av ventilationen bygger dock på att chassit har en ganska öppen design och kan släppa ut värmen från komponenterna direkt ut i rummet.

anders

Chassi-Anders inspekterar!

In-Win D-Frame Mini är tänkt att lanseras under årets tredje kvartal, då till ett riktpris på 349 dollar.


Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid