Kanske vore det en bra idé att sänka ner sin dator i ett akvariet för kylning? Det skulle knappast vara praktiskt men HZO visar ändå en Raspberry Pi som kan användas utan problem samtidigt som den befinner sig i en skål med vatten. Med ett tunt vattenresistent material över datorns alla komponenter, skyddas den helt från vattenskador.

Det amerikanska företaget HZO har erbjudit vattentätning av hemelektronik i många år. I nuläget används tekniken på läsplattor, surfplattor och andra bärbara enheter men den skulle rent teoretisk kunna användas på datorer. Det tunna skyddslager som används av HZo och som kan skydda mot vattenskador stänger nämligen inte inne värme. Detta betyder att en Raspberry Pi kan drivas utan problem, samtidigt som den befinner sig under vatten.

I nuläget erbjuder inte HZO någon privat behandling av elektronik. All behandling sker i samband med massproduktion och kostnaden blir då knappt en dollar per enhet. Företaget säger att flera klienter varit intresserade av att använda tekniken för att vattenkyla servrar men att en sådan lösning skulle vara opraktisk och dyrare än slutna vattenburna kylningsystem.

Relaterade artiklar:

Följ Nordichardware här

NordicHardware Youtube – https://www.youtube.com/nordichardware
NordicHardware Facebook – https://facebook.com/NordicHardware 
NordicHardware Twitter – https://twitter.com/nordichardware
NordicHardware Google+ – https://plus.google.com/102413880260864582313/

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
_AnKaN_ Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
_AnKaN_
Medlem
_AnKaN_

Något för moderkort att anamma, de brukar komma med konstiga / roliga eller som här bra saker för att öka mervärdet i deras utförande tillsammans med styrkretsar! X109 Deluxe SuperQuiet HyperFast WaterProof motherboard rev2 2k15!