Chassitillverkaren Phantek har tidigare visat lösningar för att använda ett nätaggregat till två system eller två nätaggregat till ett ensamt system, och båda dessa tekniker ska kunna komma till pass i det galna monsterchassit Project 916, en påkostad aluminiumlåda som rymmer allt och lite till.

I Phanteks hotellsvitt i Las Vegas är det svårt att inte lägga märke till det enorma bygge som tagit plats på ett av borden – en prototypdator som använder företagets kommande entusiastchassi Project 916. Det här är ett chassi som riktas mot entusiaster som vill få plats inte bara med gott om kylning och kraftfulla komponenter, utan även ett helt extra datorsystem i mini ITX-format.

Project 916 är konstruerat i aluminium, med chassisidor i härdat glas och gott om premiumkänsla. På insidan hittar vi dubbla moderkortsfästen, ett vertikalt med stöd för fullstora eATX-moderkort och ett horisontellt i botten med stöd för ett mini ITX-moderkort med tillhörande PCIe-expansionskort. Phanteks säljer en adapter så att du kan använda ett nätaggregat till två system, men behöver du mer ström än så så finns det utrymme för att montera dubbla nätaggregat i chassits nedre del.

I prototypen vi får kila på har man monterat två vattenkylda entusiastsystem, med dubbla grafikkort till eATX-systemet och ett till mini ITX-systemet. Det sitter en 360-millimetersradiator i fronten och en 480-millimetersradiator i taket, men Phantek menar att den slutgiltiga upplagan av chassit kan komma att säljas med lite annorlunda kylningsmöjligheter och designdetaljer.

Vad som står klart är att det här inte är ett chassi för alla, och vi har svårt att tänka oss att särskilt många har nytta av ett extra mini ITX-system i samma chassi som sin speldator. För den som faktiskt har det behovet är dock Project 916 en av de mer premiumorienterade och välkonstruerade lösningarna vi har sett hittills – prislappen är inte spikad, men riktlinjen är omkring 4 000 kronor när chassit lanseras senare i år.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid