Många svenskar har en uppkoppling i hemmet som kan nå 100 megabit per sekund. Har man tur kan man till och med nå 1 000 megabit per sekund via en bra fiberuppkoppling. Om man inte nöjer sig med det kan man testa Ericssons 5G-nät på MWC 2015. Företaget demonstrerar nu trådlös överföring via framtidens 5G-nät som når 5 000 megabit per sekund.

Här om dagen bekräftade Europeiska Kommissionen att man fortsätter sin satsning på 5G tillsammans med branschen. Bland företagen som nu satsar på 5G är Ericsson ett av de större. Det svenska företaget ligger bakom nästan all teknik för mobilt bredband och visar nu att man också har stora planer på att lägga grunden för 5G.

På MWC-mässan i Barcelona demonstrerar Ericsson en tidig version av vad som kan bli 5G-teknik. Demonstrationen baseras på trådlös överföring över 15 gigahertzbandet, vilket möjliggöra överföringshastighet på över 5 000 megabit per sekund. Tekniken har egentligen möjlighet att komma upp till 5 800 megabit per sekund men dessa hastigheter är så gott som omöjliga att nå i praktiken.

5G-nät kommer att nå konsumenter i utvalda områden år 2020 men tekniken väntas dröja ytterligare några år innan den är redo för bred lansering runt om i världen.

Relaterade artiklar:

Följ Nordichardware här

NordicHardware Youtube – https://www.youtube.com/nordichardware
NordicHardware Facebook – https://facebook.com/NordicHardware 
NordicHardware Twitter – https://twitter.com/nordichardware
NordicHardware Google+ – https://plus.google.com/102413880260864582313/

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Kjell OlofssonRobert Paananen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Robert Paananen
Gäst
Robert Paananen

Mitt Vänstra Öra gillade det iallafall. 😆

Kjell Olofsson
Gäst

Har telias + vanlig telefonkabel till TV men det går så långsamt så den buffrar hela tiden då jag ska se på på Netflix eller SF. Går det att ansluta mobiltelefon eller läsplatta så jag kan beställa filmer och få det gå snabbare utan störningar?