Smartbands är verkligen på modet från flera tillverkare, armband som kan logga din aktivitet och hålla koll på allt från träning till sömn och synkronisera exempelvis med en mobiltelefon. Även Razer ger sig in i matchen med sin skärmförsedda produkt Nabu.

Smarta armband har vuxit rejält i popularitet under de senaste månaderna och tros få ännu större del av rampljuset under 2014. Armbanden förknippas oftast med träning, men kan även hålla koll exemelvis på din sömn eller, i Razer Nabus fall, även dina notifikationer från telefonen.

Nabu är därmed något av en hybrid mellan ett smartband och ett smart armbandsur. Dess inbyggda skärm är tänkt att sitta vänd inåt från handleden och synkronisera med en mobiltelefon med Android eller Ios. Den kan därefter visa notifikationer som SMS, kalenderinlägg, epost eller dylikt. Däremot finns det inga knappar eller pekskärm för att styra telefonen, men Nabu har istället stöd för rörelsegester och kan använda det för exempelvis att dela kontakter och liknande.

Om det här är någonting som konsumenter kommer finns nytta i återstår att se, men det är intressant att se en tillverkare som Razer, som annars brukar förknippas stenhårt med endast gamingtillbehör, försöka slå sig in på fler marknader.


Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid