Silverstone är knappast kända för sina billiga datorchassin men företaget introducerar nu ett kompakt datorchassi som kostar betydligt mindre än tidigare chassin från Raven-serien. Raven X är både kompakt och kan beskrivas som snyggt och säljs med ett nytt tillbehör som gör det möjligt för användare att trådlöst starta och stänga av din dator.

Silverstone Raven-serien har stuckit ut på marknaden delvis tack vare sin lite speciella design. Chassiserien har roterade moderkort som har sina I/O-portar pekade mot chassits ovansida där kablar kan matas ut under ett skal till chassits baksida. Nu visas ytterligare en modell i samma serie.

Litet men med ATX-stöd

Silverstone Raven X är ett datorchassi som är förvånansvärt litet med tanke på sitt fulla ATX-stöd. Komponenter får visserligen packas tätt för att få plats innanför skalet och chassit har inte samma kylningsmöjligheter som de större syskonen i Raven-serien, men både stora moderkort och nätdelar få plats utan problem. De större modellernas 180 millimetersfläktar har ersatts av tre 120 millimeterfläktar i chassits botten. Utöver dessa finns ytterligare en 120 millimeterplats i chassits tak och en längst bak. Chassits kylningskapacitet bör med andra ord räcka för de flesta.

Tillsammans med Raven X planerar Silverstone att sälja ett litet PCIe-kort som monteras i datorn och en tillhörande fjärrkontroll som kan användas för att starta och stänga av datorn. Vem som skulle ha användning för en sådan fjärrkontroll har vi svårt att tänka oss men det kanske finns någon där ute som är intresserad?

Många tidigare Silverstone Raven-chassin har sålts för minst 1 000 kronor men Raven X är tänkt att landa någonstans kring 800 kronor. I relation till tidigare modeller är det med andra ord ganska billigt. Den lilla fjärrkontrollen och det tillhörande PCIe-kortet kommer att säljas för cirka 200 kronor. De båda kommer att lanseras under årets tredje kvartal.

Se fler nyheter från Computex 2015

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid