Är det något som ständigt överraskar oss så är det nya lagringsenheter av olika sorter. På MWC-mässan i Barcelona visade Sandisk upp en ny lagringsenhet med imponerande egenskaper. Enheten visades i form av ett microSD-kort som kan lagra upp till 200 gigabyte data. Detta är tillräckligt för att lagra upp till fyra stora Bluray-filmer i mobilen.

Förra året visade Sandisk ett microSD-kort som hade plats för 128 gigabyte data. Kortet var minst sagt imponerande men kan inte stå sig mot årets stora nyhet. Sandisk visar nu en ny modell som är baserad på en 15 nanometer-process som ger möjlighet att lagra upp till 200 gigabyte data. På grund av kortets stora datalagringsutrymme och dess lilla fysiska format har det problem med avläsningshastighet. Kortet är tre gånger långsammare än sin föregångare och kan därför få problem vid inspelning av högupplöst video.

SanDisk nya 200 gigabyte microSD-kort kommer nå butiker inom kort och säljas för 400 dollar. Förra årets 128 gigabyte-modell från SanDisk, som är tre gånger snabbare än årets nya modell, finns att köpa i svenska butiker för under 1 000 kronor.

Relaterade artiklar:

Följ Nordichardware här

NordicHardware Youtube – https://www.youtube.com/nordichardware
NordicHardware Facebook – https://facebook.com/NordicHardware 
NordicHardware Twitter – https://twitter.com/nordichardware
NordicHardware Google+ – https://plus.google.com/102413880260864582313/

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Barfsvartlock Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jesper Rasmusson
Medlem
Jesper Rasmusson

Bluray-skivor?
Bluray-filmer kan krympas ganska rejält, jag brukar själv rippa min filmer till ett storleksvänligt format när jag ska iväg.
Men, skivor. Ja, dom tar 50Gb i runda slängar.

Barf
Gäst
Barf

Udda storlek, varför inte 256 gig?