USB Type-C börjar bli allt vanligare i allt från smartphones till bärbara datorer och andra mobila produkter. Nu hoppar lagringstillverkaren Sandisk på tåget och lanserar ett USB-minne utrustat med endast en ensam Type-C-kontakt. Ett USB-minne med höga hastigheter som du aldrig kan vända åt fel håll – men bakåtkompabiliteten är det sämre med.

USB Type-C är utan tvekan framtidens USB-gränssnitt där den nya standarden inte bara levererar mångt högre bandbredd och laddningskapacitet är det även en betydligt smidigare anslutningskontakt. Type-C är symmetrisk och kan aldrig vändas upp- eller ner samtidigt som kontakten är betydligt mindre och smidigare än sin föregångare Type-A.

Nu hoppar Sandisk på Type-C-tåget genom att lansera marknadens första dedikerade USB-minne med Type-C-gränssnittet. Resultatet är ett rappt minne med överföringshastigheter på upp till 150 megabyte per sekund och smidigt format. Samtidigt som minnet endast går att använda med produkter som just stödjer det nya gränssnittet. 


NordicHardware bevakar Mobile world congress tillsammans med Surfa.se och Prisjakt Konsument. Du hittar alla våra artiklar och videoinslag på vår samlingssida.


Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Stefan AxelssonThomaseronum Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Thomaseronum
Gäst

Äntligen! 😆

Stefan Axelsson
Gäst
Stefan Axelsson

Kan vi vänta oss en ny rubrik? Svenska USBc-minnesguiden?