I höstas fick vi äntligen mer information om den nya Sandforce-kontrollern som kommer ersätta den nu gråhåriga trotjänaren SF2200, med namnet SF3700. Vi är på plats hos Adata i Las Vegas och kikar på en intressant PCIe-lösning med kontrollern, men lansering kan dröja.

Det är egentligen både imponerande och frustrerande hur länge SF2200 har gått utan ersättare, och medan den idag finns implementerad i flera tidigare mycket populära SSD-enheter så kan den helt enkelt inte på allvar konkurrera med nya snabba kontrollers från giganter som Samsung, Intel och Marvell. SF3700 är på ingång och utlovar mängder med uppgraderingar – men hur länge behöver vi vänta?

Hos Adata får vi vrida och vända på en PCIe-lösning baserad på SF3700 från LSI, som utlovar hastigheter uppåt 1 800 megabyte per sekund under rätt förhållanden. Men medan fina prestandasiffror utlovas så måste vi fråga oss när vi faktiskt kan få sätta tänderna i de nya lösningarna, och på den punkten ser det lite bistrare ut.

Beskedet vi får är tredje kvartalet 2014, och även där är det oklart om schemat kan hållas. Vi håller tummarna för att LSI och Adata kan lägga i en högre växel och få ut den nya Sandforce-kontrollern på marknaden så snart som möjligt, och vi ser fram emot att låta vår lagringsexpert Gustav sätta det nya kislet på prov i testlabbet.


Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid