På mässor som CES är vi vana vid att se dels de produkter som ligger nära till hands och som dyker upp under året och dels konceptprodukter som ligger betydligt längre fram i tiden. En sådan är Samsungs galna TV på 105 tum med 8K-upplösning och glasögonfri 3D.

Både Samsung och dess konkurrenter har för vana att visa upp riktigt galna TV-apparater i sina montrar på CES och andra elektronikmässor och i år blir inget undantag. Bland det galnaste vi sett på CES – och i TV-väg över huvud taget – är en enorm TV på 105 tum.

TV:n i fråga använder 8K-upplösning, det vill säga 7 680 x 4 320 pixlar, vilket i den här storleksklassen ger en pixeltäthet på 83 pixlar per tum. Det ger en riktigt häftig bildupplevelse i sig, men som grädde på moset har Samsung också lagt till en teknik för glasögonfri 3D. Tekniken fungerar inte perfekt, men är fortfarande riktigt imponerande, inte minst för en TV med den här upplösningen.

Pris och tillgänglighet är inte vidare lönt att spekulera i då den här modellen antagligen inte kommer nå butik utan snarare är en prototyp för att statuera exempel. Liknande TV-apparater kommer dock antagligen dyka upp i butik i framtiden, men det kommer dröja ett par år innan det blir ett rimligt köp för någon.


Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid