Samsung har arbetat mycket med fitness och hälsa de senaste åren. Företaget har bland annat skapat appen S Health och har byggt in stegräknare och pulsmätare i sina telefoner. Nu går de ett steg längre och samarbetar med tillverkare av träningscyklar för att göra underhållning lättare på gymmet.

Träningen på gymmet är inte alltid rolig; för att göra det lättare kan man använda sig av en surfplatta eller titta på TV. Om man kommer till gymmet är det dock inte alltid lätt att se på sina egna videor. För att lösa detta problem har Samsung bland annat samarbetat med Techno Fitness för att bygga in stöd för Samsung-telefoner att kommunicera med träningsredskap. Tanken är att användare ska kunna komma med sin telefon och att träningsredskapet sen ska kunna ge användaren dess anpassade upplevelse och tillgång till rätt tjänster, utan krånglig inloggning.

https://www.nordichardware.se/images/sitegraphics/fullimages/fullimages/fullimages/fullimages/smartphone_guiden.pngI nuläget är det lite oklart hur mycket dyrare träningsredskap kommer att bli tack vare sina smarta funktioner. Vi har inte heller någon information om när tekniken kommer att nå konsumenter. Men det är en intressant demonstration av hur underhållning kan hanteras på platser där många olika personer använder samma utrustning.

Relaterade artiklar:

Följ Nordichardware här

NordicHardware Youtube – https://www.youtube.com/nordichardware
NordicHardware Facebook – https://facebook.com/NordicHardware 
NordicHardware Twitter – https://twitter.com/nordichardware
NordicHardware Google+ – https://plus.google.com/102413880260864582313/

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
RackhamDenRöde Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
RackhamDenRöde
Gäst
RackhamDenRöde

Smart!