Nu drar smartphoneåret igång och Samsung raketstartar med två nya flaggskeppstelefoner. För första gången någonsin presenterar det sydkoreanska företaget två nya medlemmar till Galaxy S-serien. Galaxy S6 visas som en uppföljare till förra årets flaggskepp och Galaxy S6 Edge försöker sig på en ny formfaktor för Galaxy S-serien.

Nu är Samsung Galaxy S6 här, företagets Android-flaggskepp för 2015 och dess första telefon att inte ha en större skärm än sin föregångare. telefonens skärm mäter fortfarande 5,1 tum men har nu en upplösning på 2 560 x 1 440. Bakom skärmen finns många nya komponenter. Samsung har lämnat Qualcomm som tillverkare av chipsets för Galaxy S-familjen och använder sig av ett Samsung Exynos 7 Octa-chipset i den nya telefonen. Processorn får assistans av 3 gigabyte arbetsminne och tillgång till 32 gigabyte lagringsutrymme. På telefonens baksida finns nu en 16 megapixelkamera som fångar video i UHD-upplösning.

Plastdesign ett minne blott

Trots många nyheter kring skärm och interna komponenter kan det påstås att Galaxy S6:s största nyhet inte har något med specifikationer att göra. Galaxy S6 blir Samsungs första flaggskeppstelefon att ha en konstruktion byggd av metall, istället för plast. Detta betyder att Galaxy S6 bör kännas bättre i handen än tidigare flaggskepp från Samsung.

Galaxy S6 blir Samsungs första flaggskeppstelefon att lanseras tillsammans med ett dyrare syskon. Galaxy S6 Edge är en variation av Galaxy S6 som använder en minst sagt annorlunda skärm. Galaxy S6 Edge:s skärm är lika stor som sitt syskons men den dyrare modellens skärm har två rundade sidor. Både telefonens högra och vänstra sida är kraftigt rundad, vilket inkluderar OLED-skärmen under framsidans rundade glas. Skärmen kan liknas vid den som används av förra årets Galaxy Note Edge men skärmen är rundad på telefonens båda sidor. Utöver sin rundade skärm skiljer sig inte Edge-versionen av Galaxy S6 från sitt syskon på särskilt många sätt. Innanför produktens skal finns samma komponenter och på baksidan finns samma kamera som på Galaxy S6.

Både Samsung Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge skeppas med Android 5.0 och en ny version av Samsungs överliggande användargränssnitt som sägs vara enklare att använda och snyggare.

Samsung Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge lanseras i Sverige i april. Samsung har inte bekräftat svenska lanseringsdetaljer för de två produkterna men priser runt 7 000 kronor och 8 500 kronor är är att vänta för den två respektive billigaste modellerna av Galaxy S6 och S6 Edge.

Följ Nordichardware här

NordicHardware Youtube – https://www.youtube.com/user/NordicHardware
NordicHardware Facebook – https://facebook.com/NordicHardware
NordicHardware Twitter – https://twitter.com/nordichardware
NordicHardware Google+ – https://plus.google.com/102413880260864582313/

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid