Samsung CRG9 satsar på gaming i super-ultrabred formfaktor

1

Ultrabreda skärmar har inte blivit de facto standard inom gamingskärmar men trots det satsar Samsung på att ta det hela ett längre med bildskärmen CRG9 som kommer i ett ”super-ultrabrett” format med specifikationer riktade mot gamers.

Under förra veckan avtäckte Samsung sin nästa bildskärm som blir en del av företagets satsning på det super-ultrabreda formatet. Under CES 2019 fick vi en chans att lägga ögonen på den kommande bildskärmen.

CRG9 ökar upplösningen jämfört med Samsung tidigare super-ultrabreda modeller. Från 3 840 x 1 080 pixlar till 5 120 x 1 440 pixlar. Bildförhållandet ligger fortfarande på 32:9 vilket resulterar i att skärmen kan liknas med två 1 440p-skärmar som fått plats inom samma ram utan kravet av några kanter i mitten av synfältet.

Uppdateringsfrekvensen tar dock en smäll med den högre upplösningen, däremot handlar det fortfarande om en uppdateringsfrekvens som bör vara tillräcklig för många. Medans Samsung tidigare super-ultrabreda modell C49HG90 hade en uppdateringsfrekvens på 144 hertz (Hz) har CRG9 specificerats till ”bara” 120 Hz.

I övrigt kommer skärmen med stöd för AMD:s Freesync 2-teknik för adaptiv uppdateringsfrekvens. Detta ackompanjeras av en maximal ljusstyrka på 1 000 nits vilket ger stöd för HDR10 och skärmen täcker 95 procent är DCI-P3 färgspektrumet.

Tyvärr hade inte Samsung under CES kopplat skärmen till någon speldator. Något som gör att vi inte kan kommentera på hur upplevelsen och skärpan hos skärmen för sig i spel. Klart står dock att det super-ultrabreda formatet verkar vara här för att stanna.Presenteras i samarbete med:

 

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Nisse P Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Nisse P
Gäst
Nisse P

Säljer breda skärmar verkligen så bra så det motiverar ännu bredare skärmar?