Asus ROG Zephyrus S uppgraderas – nu med 300 Hz-skärm

Börjar vi komma upp på den nivån där det inte gör så stor skillnad längre?

0

Det är inte bara sprillans nya produkter som visas upp under IFA 2019, även existerande produkter som får sig ett ansiktslyft presenter, till exempel Asus ROG Zephyrus S som nu presenterats med en bildskärm med 300 hertz uppdateringsfrekvens.

Asus ROG Zephyrus S är en bärbar dator som redan lanserats och finns tillgänglig i Sverige. Däremot bjuder IFA 2019 på en variant av datorn som ännu inte hittat sin väg till butikshyllorna.

Det rör sig om samma bärbara dator i grunden men nu har bildskärmen bytts ut mot en med mycket högre uppdateringsfrekvens. Mer specifikt handlar det om en 15,6 tum stor IPS-skärm med en upplösning på 1 920 x 1 080 pixlar och en uppdateringsfrekvens på smått galna 300 hertz (Hz). Detta upp från maximalt 240 Hz hos de tidigare modellerna.

När vi testade datorn med den nya bildskärmen under vår tid hos Asus under mässan testade vi Counter-Strike: Global Offensive och noterade att vi låg på omkring 270 till 280 bildrutor per sekund. Detta med ett Nvidia Geforce RTX 2080 Max-Q som stod för grafikkraften i datorn.

Att vi lyckades komma upp i den mängden bildrutor per sekund i just denna speltitel är ett tecken på att en bildskärm med en så hög uppdateringsfrekvens har sina användningsområden. Däremot kan vi inte yttra oss om hur pass en sådan skärm faktiskt skulle gynna gemene man. Mellan till exempel 60 och 144 Hz uppdateringsfrekvens går det att uppleva en stor skillnad i otaliga speltitlar. Inte minst då responstiden tenderar att sjunka när uppdateringsfrekvenserna ökar.

Däremot fick vi inte någon upplevelse som gav oss ett ”wow”-ögonblick jämfört med andra skärmar vi nyttjat. Dock var det ingen längre testperiod vi fick med ROG Zephyrus S under mässan så något definitivt slutbetyg kan vi inte ge den nya skärmen.

Asus representanter som närvarar under mässan bekräftar att ROG Zephyrus S med denna 300 Hz-skärm inte kommer att bli bara ”en cool grej” som tillverkas i begränsat antal. Denna bildskärm kommer att dyka upp i andra modeller men det är just Zephyrus S som står för den första vågen av datorer från Asus med den skyhöga uppdateringsfrekvensen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid