Chassimoddarna duggade tätt på datormässan Computex i Taipei och en av de som visade framfötterna, eller åtminstone hjulen, på mässgolvet var Rockcrawler X99. Ett samarbete mellan Asus, Corsair och den finlandssvenska chassimoddaren Alexander Hede som pressat in ett kraftfullt gamingsystem i ett radiostyrt militärfordon.

Alexander Hede är ingen främling för att bygga datorer i bilar och hans senaste projekt Rockcrawler X99 stod klart precis lagom till Computex-mässans start i början av juni. Det rejäla militärfordonet som huserar komponenterna fick modifieras för att rymma kraftfulla delar som ett Asus X99 Sabranco-moderkort, en Intel Core-i7 5960X CPU, ett Asus Geforce GTX Titan Black grafikkort och hela 64 gigabyte Corsair Dominator DDR4-minne samt matchat med Corsairs H80i GT vattenkylning och en Corsair Neutron GTX 240GB SSD.

 

Den radiostyrda bilden som rymmer komponenterna har motor och de flesta komponenterna intakta men tyvärr han Alexander inte få till styrningen och fjärrkontrollen tills mässan, annars hade chassit/fordonet även varit kördugligt.

I vilket fall ett riktigt häftigt bygge som för samman två populära områden, datormoddning och bilar.

Se fler nyheter från Computex 2015

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
pa1983Segen01potatoe Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
pa1983
Medlem
pa1983

Har ärligt talat ALDRIG förstått mig på vitsen med att stoppa in datorer i all tänkbar skit. RC bilar har jag flera stycken lika så datorer. Stoppa det ena i den andra är bara korkat. Ksotar både pengar och ger mindre funktionalitet än dom har var för sig. På tal om skit, varje gång jag ser nåt sånt här så tänker jag på moden där man stoppade en PC i en toalettstol. Han kanske har talang, bygga och konstruera men bara för man får iden att ta två saker som inte alls hör i hop och gör ett ”mod” så… Läs hela »

potatoe
Gäst

[quote name=”pa1983″]Har ärligt talat ALDRIG förstått mig på vitsen med att stoppa in datorer i all tänkbar skit. RC bilar har jag flera stycken lika så datorer. Stoppa det ena i den andra är bara korkat. Ksotar både pengar och ger mindre funktionalitet än dom har var för sig. På tal om skit, varje gång jag ser nåt sånt här så tänker jag på moden där man stoppade en PC i en toalettstol. Han kanske har talang, bygga och konstruera men bara för man får iden att ta två saker som inte alls hör i hop och gör ett ”mod”… Läs hela »

Segen01
Gäst
Segen01

Grym mod!

pa1983
Medlem
pa1983

[quote name=”potatoe”][quote name=”pa1983″]Har ärligt talat ALDRIG förstått mig på vitsen med att stoppa in datorer i all tänkbar skit. RC bilar har jag flera stycken lika så datorer. Stoppa det ena i den andra är bara korkat. Ksotar både pengar och ger mindre funktionalitet än dom har var för sig. På tal om skit, varje gång jag ser nåt sånt här så tänker jag på moden där man stoppade en PC i en toalettstol. Han kanske har talang, bygga och konstruera men bara för man får iden att ta två saker som inte alls hör i hop och gör ett… Läs hela »