Rajintek är en lite mindre chassitillverkare, men man har trots det fått bra genomslag med sitt mini ITX-chassi Metis, inte minst bland moddare. För den som gillar det enkla designstuket men vill ha plats för kraftfullare komponenter har vi nu fått kika lite närmare på dess mATX-storebror Styx.

Med sin avskalade, enkla design och sin milda prissättning har Rajintek lyckats charma inte minst den skandinaviska marknaden, en framgång man nu bygger vidare på med nya chassimodeller. Nya Rajintek Styx har en extern design snarlik sin lillebror Metis, men med mer utrymme på insidan för både större komponenter och mer påkostad kylning.

Styx är ett mATX-chassi, och rymmer upp till fyra expansionskort (två dubbelslots-grafikkort) och ATX-nätaggregat som monteras i fronten. Dessutom går det att montera en 240-millimetersradiator, antingen i taket eller längs med chassisidan, för att ge bättre kylning till grafikkortet eller processorn.

Precis som lillebror Metis så får Styx en ganska attraktiv prissättning med ett riktpris på 70 dollar, eller i Sverige omkring 700 kronor inklusive moms.

Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid