Qualcomm meddelade under MWC2013 att man utökat sin Alljoyn-teknik med lösningar för att strömma musik och ljud trådlöst mellan olika enheter. Baserad på öppen källkod är det en teknik som med kan kombineras med positionering och öppna nya dörrar för trådlös streaming.

En av de mer intressanta produktdemonstrationerna på mässan i Barcelona var Qualcomms Alljoyn-teknik där man visade hur den nya musikstreamingtjänsten kan utnyttjas. Med sitt Alljoyn-protokoll kan man enkelt strömma musik till olika kompatibla enheter likt exempelvis omtyckta Apples Airplay-teknik. Skillnaden med Alljoyn är att tekniken ges ut som öppen källkod och på så sätt kan användas av vem som helst.

Under mässan använde sig Qualcomm av sin Vuforia-teknik för att aktivera det stationära ljudsystemet men tanken är att det även ska kunna ske helt automatiskt. Qualcomm visade hur man med hjälp av positionering (GPS eller mesh-nätverk) kan låta musiken följa dig vart du än går. Spelar du musik på din smartphone kommer du kunna konfigurera så att telefonen automatiskt skickar ljudsignalen till stereosystemet i vardagsrummet när du kommer innanför dörren, eller för den delen skickas vidare till bilstereon när du ska köra till jobbet. Allt utan något som helst manuellt ingripande av användaren.

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
McKinleyAnton Karmehedkentolas-Tjalve- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Grymt! Just det faktum att det är öppen kälkod, gör det extremt intressant. Då kan ju alla ge stöd för det utan att behöva köpa en massa licenser! Mer sånt!

Medlem
Clarence Hogland

hmm, det här är rätt skapligt nice.

Skulle förenkla det hela, som det är nu så har man NFC taggar över hela hemmet.

kentolas
Gäst
kentolas

Finns redan spegling till hdmienhet trådlöst med sony xperia v tex.

McKinley
Medlem
McKinley

Denna kommentar är inte relaterad till nyheten alls men pingviner är söta och ser rätt coola ut när de vaggar sig fram.