Corsair har fått goda vitsord för sin avancerade tangentbordsbelysning på gamingtangentbordet K70 RGB, inte minst i Svenska tangentbordsguiden där modellen plockat hem utmärkelser för sina bedrifter. På CES-mässan höjer Corsair ribban och visar hur spelutvecklare kan kommunicera med spelare genom tangentbordets belysning.

Corsair visade upp en specialversion av Quake 3 som med sin numera öppna källkod lämpar sig väl för egna konfigurationer och experiment. Tangentbordstillverkaren har kopplat spelets olika aktivitetskommando till styrkretsen för tangentbordets belysning och gör det möjligt för spel och spelutvecklare att kommunicera och skicka information till spelaren bara genom olika ljusimpulser. I fallet för Quake 3 lyste bland annat alla tangenterna röda när man som spelare blev träffad av en fiende medan de lyste blått när spelaren själv träffade med sina skott.

 

Ett ganska enkelt koncept som ger en fingervisning om vad som är möjligt med framtidens tangentbord. Corsair avslöjade att inte bara flinka användare kan koda sina egna lösningar utan att även flera spelutvecklare jobbade med officiellt stöd för deras RGB-belysta tangentbord. Även om redaktionen inte är helt övertygade om nödvändigheten i tekniken då ögonen sällan vilar på tangentbordet kan vi inte klaga på tillverkare som tänker utanför lådan och breddar funktionaliteten hos sina produkter.

Relaterade artiklar:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid