Det finns flera självklara fördelar med att använda flashlagring i sin PC, men vad som inte är lika vanligt är att även uppgradera sin spelkonsol med en SSD. Det är någonting som Plextor slår ett slag för på CES 2015, där vi får se skillnaden mellan en Playstation 4 med SSD respektive hårddisk.

Vi rekommenderar alla att ha en SSD som systemdisk i sin dator då prestandaskillnaden gentemot en hårddisk verkligen kan vara som natt och dag. Men i moderna spelkonsoler som Playstation 4 hittar vi fortfarande hårddiskar som systemlagring, förståeligt för att kunna hålla prislappen nere.

Plextor slår dock ett slag för att byta ut den medföljande hårddisken mot en SSD och demonsterar fördelarna under CES 2015. Här har företaget ställt upp två konsoler, varav en med en SSD från Plextor och en med en standardhårddisk. Vi får testa att starta Grand Theft Auto V från respektive konsol och märker att det trots allt rör sig om en märkbar skillnad i laddningstid.

Huruvida den skillnaden i laddnignstid är värd uppgraderingskostnaden är såklart upp till var och en, och prestandaskillnaden kommer variera mellan olika spel. Spelar du mycket spel direkt från systemdisken på din spelkonsol och ogillar laddnignstider kan det dock kanske vara en intressant investering.


Relaterade artiklar

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Henrik123LoppanHMorkulMatte999pege63 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
pege63
Gäst
pege63

Orkar man inte vänta dom där 8-10 sec så skall man nog inte spela heller

Matte999
Gäst
Matte999

Dummaste jag läst på länge. Då kan jag lika gärna säga till dig att har du inte råd att köpa en ssd för 2500 och stoppa i så ska du nog inte spela heller.

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”pege63″]Orkar man inte vänta dom där 8-10 sec så skall man nog inte spela heller[/quote] [quote name=”Matte999″]Dummaste jag läst på länge. Då kan jag lika gärna säga till dig att har du inte råd att köpa en ssd för 2500 och stoppa i så ska du nog inte spela heller.[/quote] Saken är den att spelar man ett spel där man tjänar 10-15 sekunder var 30 minut så är det helt klart inte värt priset. Spelar men spel som ofta laddar ofta, i och för sig brukar det inte vara lika långa tider men man tjänar fortfarande några sekunder här… Läs hela »

LoppanH
Medlem
LoppanH

Verkar som en bra deal var köper jag en till min Xbone, nej vänta det är ju Microsoft då ska det inte vara lätt om ens möjligt.

Henrik123
Gäst
Henrik123

Liten skillnad p.g.a. SATAII misstänker jag?