Vi hälsar på SSD-aktören Plextor på CES 2015 och tar en titt på den nya PCIe-flashlagringen M6e Black. Som namnet antyder är det en ny och omdesignad variant av M6e, den PCIe-baserade SSD som vunnit vår ”Bäst prestanda”-utmärkelse i Svenska SSD-guiden.

Idag sitter Plextor på prestandakronan i världens största jämförande SSD-test här på Nordichardware i och med sin M6e. Men när vi testade den var den inte direkt marknadsförd mot konsumenter, utan främst mot de mest prestandakrävande entusiatserna och till arbetsstationer.

Nu blir det ändring på den saken med Plextor M6e Black som visas upp på CES 2015. Det är en omdesignad version av M6e som riktar sig lite mer mot just gamers och entusiaster, även om det fortfarande inte riktigt är en SSD för gemene man. Under det nydesignade svartröda skalet sitter samma komponenter som tidigare som därmed bör ge samma bra prestanda på uppåt 770 megabyte per sekund i sitt basutförande.

Dessutom introducerar Plextor en egen RAM-baserad cacheteknik snarlik Samsungs teknik Rapid, som låter dig avlasta frekvent använd data på upp till 4 gigabyte av ditt internminne. Plextor demonstrerar sin teknik med Crystaldiskmark där vi får se ett imponerande resultat på uppåt 9 000 megabyte per sekund.

Det blir en påkostad enhet med en prislapp på cirka 2 400 kronor för 256 gigabyte. Enheten bör dyka upp i butik inom de närmaste veckorna.


Relaterade artiklar

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
LoppanH-Tjalve-Michael_Z Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Michael_Z
Gäst
Michael_Z

Jag hade hellre kört med AMD RAMDisk. Man behöver dock minst 32GB ram tycker jag

LoppanH
Medlem
LoppanH

Jag skaffa mig en Kingston M2 ssd sata till mitt Asus X99-A moderkort för det har en M2 ssd plats (nya saker M2 för mig) vilket va tokfel 🙁Men glad amatör som jag är så har jag nu lärt mig att det sak vara pci-e M2 ssd och snegla då mot Plextor ssd:n men så fick jag syn på SAMSUNG XP941 och den lova ju 1,1gb/s read å 800mb/s write för bara 600kr mer.Så den där prestandakronan fattar jag mig inte riktigt på, men jag är inte så duktig så jag har väl missat nån detalj. Hej förresten jag är… Läs hela »

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”LoppanH”]Jag skaffa mig en Kingston M2 ssd sata till mitt Asus X99-A moderkort för det har en M2 ssd plats (nya saker M2 för mig) vilket va tokfel 🙁Men glad amatör som jag är så har jag nu lärt mig att det sak vara pci-e M2 ssd och snegla då mot Plextor ssd:n men så fick jag syn på SAMSUNG XP941 och den lova ju 1,1gb/s read å 800mb/s write för bara 600kr mer.Så den där prestandakronan fattar jag mig inte riktigt på, men jag är inte så duktig så jag har väl missat nån detalj. Hej förresten jag… Läs hela »

LoppanH
Medlem
LoppanH

Oj Tack för all matnyttig information Tjalve.Här har jag lite att kolla upp märker jag så det blir till att läsa på så jag slipper slita mitt hår i förtvivlan senare.Att gå på Plextorn känns som den lätta vägen men så lätt ska jag inte ha det, om mina grejer ska fixa XP941:an så ska det va XP941:an. Det är ett nytt bygge jag ska börja med och har nyinköpt allt till det och det enda som flyttas över från gamla burken blir mitt Asus GTX780ti, Soundblaster Z och nån hårddisk. Hittills har kredit kortet belastats med: Asus X99-A, MBIntel… Läs hela »

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”LoppanH”]Oj Tack för all matnyttig information Tjalve.Här har jag lite att kolla upp märker jag så det blir till att läsa på så jag slipper slita mitt hår i förtvivlan senare.Att gå på Plextorn känns som den lätta vägen men så lätt ska jag inte ha det, om mina grejer ska fixa XP941:an så ska det va XP941:an. Det är ett nytt bygge jag ska börja med och har nyinköpt allt till det och det enda som flyttas över från gamla burken blir mitt Asus GTX780ti, Soundblaster Z och nån hårddisk. Hittills har kredit kortet belastats med: Asus X99-A,… Läs hela »

LoppanH
Medlem
LoppanH

Stod mycket om uefi i manualen så jag har utgått ifrån att det finns stöd för det och skaffade mig en Samsung XP941 och fann på youtube en kille som visa hur man installera W8.1 på en XP941 från ett Usb minne https://www.youtube.com/watch?v=2hLY7gNyzVs&list=WL&index=1 och det känns som att det ska funka för mig (hoppas jag) efter jag ställt in bios då.