Phanteks kör hårt på deras Enthoo-serie och utöver deras påkostade chassi Evolv ATX visar företaget upp en mer avskalad variant till en mycket pressad prislapp. Modellen kallas Enthoo Pro M och ska ge dig en känsla av Evolv ATX för mindre än halva kostnaden.

Phanteks Enthoo Pro M är ett chassi i formatet ATX för budgetmedvetna konsumenter som vill komma åt känslan från Phanteks Enthoo Evolv ATX men till ett betydligt lägre pris. För att göra deta har man istället för ett påkostat aluminiumhölje tryckt ner kostnaderna genom att gå över till en front i plast och ett hölje i stål. Utöver detta har man skalat bort de övre modulära hårddiskburarna, de två fläktarna i fronten som hänger med Evolve ATX samt tagit bort fläktkontrollern på baksidan. Allt detta går att köpa seperat som tillbehör om man vill, som en form av uppgradering.

Stödet för radiatorer är oförändrat och det finns gott om plats i fronten och i taket för detta. Med alla dessa förändringar så landar slutnotan på endast 80 amerikanska dollar i jämförelse med Evolv ATX som kostar 180 dollar. En ordentlig prisskillnad om man är ute efter känslan av Evolv ATX i ett mer budgetmedvetet format..

Phanteks Enhtoo Pro M chassi ska förhoppningsvis dyka upp på svenska marknaden under året och då med en prislapp på runt 800 kronor.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid