Phanteks har tidigare fått god kritik för sitt aluminiumchassi Enthoo Evolv, och på CES 2016 visar man upp en ny chassiserie som är tänkt att tilltala även de lite lägre prisklasserna. Eclipse 400 får en avskalad design dumpar 5,25-tumsplatserna för ett öppet innanmäte som ska ge bättre luftflöde.

Vi hälsar på i Phanteks hotellsvit under CES i Las Vegas för att ta en titt på två nya chassimodeller som utgör Eclipse P400-serien. Det här är en lite mer avskalad chassiserie för budget- eller förstagångsbyggarna som prioriterar stilren design och ett enkelt byggförfarande.

P400 visas upp i svart och vitt, och med ett stort fönster på vänstersidan för att visa upp dina komponenter. Det finns ingen 5,25-tumsplats och ingen synlig hårddiskvagga i huvudutrymmet, utan allt ovanför nätaggregatet har lämnats öppet för att bidra till bättre luftflöde och enklare montering. Lagringen monterar du antingen i de dolda 3,5-tumsplatserna som finns framför nätaggregatet under kåpan i chassits nedre del, eller i 2,5-tumsplatserna bakom moderkortsplåten.

phanteks p400 top

Det finns gott om fläktplatser för både luft- och vattenkylning; tre 120- eller 140-millimetersplatser i fronten, två i taket samt en i bak. Det finns inbyggd RGB-belysning som kan styras med en dold knapp i fronten, och du kan expandera belysningssystemet med fler ljusslingor och ansluta dessa till samma kontroller.

Läs även: Två datorer i ett chassi – vi klämmer på Phanteks rymliga monsterchassi Project 916

Eclipse P400 får en prislapp på 69 dollar, så troligtvis omkring 700 kronor i Svenska butiker. Man kommer även släppa modellen P400S, samma chassi men med ljuddämpning, för omkring en hundralapp extra. Båda modellerna kommer dyka upp i butik någon gång i februari.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Marquzz Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marquzz
Medlem
Marquzz

Detta chassi tilltalade mig, särskilt det vita.