Chassi- och kylartillverkaren Phantek passade på att visa en något udda skapelse i sin svit på Hyatt Hotel i Taipei. Deras välvuxna Enthoo Mini XL chassi har redan tidigare haft utrymme för dubbla datorsystem men under Computex visar Phantek hur man med en enklare splitter kan driva två system med en ensam nätdel.

Phantek Enthoo Mini XL är ett riktigt bastant datorchassi som rymmer inte bara ett fullstort ATX-moderkort och tillhörande komponenter utan även ett betydligt mindre ITX-moderkort. Chassit går att utrusta med dubbla nätdelar, ett fullstort i ATX-format samt ett mindre i SFX-format. Detta har dock inte varit nog för Phantek som nu lyckats utveckla en lösning som gör det möjligt för Mini XL-användare att bygga två separata datorsystem med en ensam nätdel.

Lösningen är en så kallad nätdelssplitter som låter nätaggregatet driva två system samtidigt och på så sätt gör investeringskostnaden mindre samtidigt som man får mer utrymme i datorlådan. Givet blir det en hel del kablage att rodda med men för knappt 400 kronor är det en förhållandevis prisvärd komponent som med rätt nätdel bör klara av två system utan några problem.

 

Kanske en spännande lösning för dig som sitter med dubbla datorsystem men vill slippa strulet med flera datorchassi och nätdelar. Phanteks nätdelssplitter för Enthoo Mini XL ska dyka upp på marknaden under fjärde kvartalet och vi skulle inte bli överraskade om företaget nu kikar på liknande dubbelsystem men i mindre chassiformat.

Läs mer från Computex 2015

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
_AnKaN_Marquzz Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marquzz
Medlem
Marquzz

Kul att de fixat den stora nackdelen som chassit hade från början, där man nästan var tvungen att driva primärsystemet med SFX-nätdelen och tvärtom med ITX-systemet.

I nästa version skulle man kanske kunna tänka sig en kammardesign där ITX-delen är lite mer separerad från primärsystemet.

_AnKaN_
Medlem
_AnKaN_

Finns det två PWR SW på chassit? 🙄
Aja trevlig pryl för de som kör dubbla system!